DIRLJIVA PRIČA O HUMANOSTI: Baka Vera pronašla mobilni, vratila ga vlasnici i prvi put dobila buket cveća
Foto: Jugmedia

LESKOVAC

DIRLJIVA PRIČA O HUMANOSTI: Baka Vera pronašla mobilni, vratila ga vlasnici i prvi put dobila buket cveća

Srbija -

LESKOVAC - Vera Pešić (68), korisnica Ustanove za odrasle i stare u Leskovcu, u sredu popodne pronašla je mobilni telefon na klupi u Gradskom parku i vratila ga vlasnici, a za svoju humanist po prvi put u životu dobila je buket cveća.

Gospođa Vera je pre godinu dana u Gerontološki centar došla sa bolesnim sinom, koji je ubrzo preminuo, ostala je sama bez porodice ali zahvaljujući svojoj humanosti pronašla je novu prijateljicu.

“Išla sam da se šetam u parku, da odmorim malo i na klupi sam našla telefon, onda sam stupila u kontakt sa vlasnicom i odmah ga vratila. Bilo je pola deset uveče, njena svekrva je došla da preuzme telefon a ona je došla sutradan i donela mi buket cveća, ratluk i kafu. Mnogo mi znači što je došla jer ja stvarno nemam nikoga. I taj buket cveća sam prvi put u životu dobila, radujem se zbog toga”, priča baka Vera, piše Jugmedia.

Vlasnica telefona Verica Cvetković kaže da je imala veliku sreću što je posle nje na tu istu klupu sela baš gospođa Vera.

“Ovim putem želim da se zahvalim jer je stvarno retkost da u današnje vreme ljudi vrate pronađene stvari. Planiram da nastavim da je posećujem jer je ona moj dobročinitelj”, rekla je Verica Cvetković.

Inače, ovo nije prvi put da ova humana baka vrati izgubljene stvari njihovim vlasnicima. Naime, Vera Pešić je tokom trideset godina rada u Dečijem dispanzeru pronašla bezbroj izgubljenih predmeta i sve ih bez razmišljana vraćala vlasnicima, koji su imali sreće da ih baš ona pronađe.

(Kurir.rs/Jugmedia, Emilija Mladenović, Foto: Jugmedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track