IZBEGNUTA TRAGEDIJA U NIŠU: Valjak bez kontrole udario u ogradu kuće!
Foto: M.M.

Neverovatno

IZBEGNUTA TRAGEDIJA U NIŠU: Valjak bez kontrole udario u ogradu kuće!

Srbija -

Na građevinskoj mašini teškoj nekoliko tona otkazao sistem za upravljanje, vozač u panici iskočio, a valjak se zabio u ogradu kuće

Samo pukom srećom niko nije stradao u nesvakidašnjoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila juče u Ulici Babičkih odreda u Nišu.

Prema tvrdnjama očevidaca, građevinskom valjku nestalo je benzina, usled čega se oteo kontroli, pa je vozač iskočio, a mašina je nastavila da se kreće ovom izuzetno prometnom ulicom.

Polomljena ograda

Mašina teška nekoliko tona zaustavila se nakon što je udarila u ogradu kuće, a o silini udarca svedoče uništeni zid, polomljena ograda i komad bandere koji je ostao da visi u vazduhu.

Miodrag Jovančić, svedok udesa, kaže da je najpre čuo jaku buku.

- Taj zvuk je najviše podsećao na onaj koji prave tenkovi. Video sam valjak i odmah mi je bilo jasno da nešto nije u redu, jer se kretao bez kontrole. Iznenada je skrenuo levo, a zatim sam video kako vozač iskače. Pritrčao sam mu i pitao ga je li dobro, jer sam primetio da krvari. Kazao mi je da mu je nestalo benzina, pa je otkazao upravljački sistem. Pozvao sam Hitnu pomoć, koja ga je odvela do bolnice - svedoči Jovančić.

Srećom ostali živi

Meštani ove ulice užasnuti su nesrećom jer, kako kažu, pravo je čudo što su svi živi i zdravi.

- U Mokranjčevoj ulici, koja je u produžetku Babičkih odreda, u toku su građevinski radovi. Mašine ovde prolaze iako je ulica tesna i pod velikim nagibom. Ovo nije prvi put da nam se vozila zabijaju u kuće i ograde. Pitanje je vremena kad će neko poginuti, naročito su ugrožena deca. Zahtevamo od nadležnih da nešto preduzmu, prvenstveno da se naloži građevincima da koriste Mokranjčevu, a ne našu ulicu, koja nije pogodna za prolazak njihovih mašina - ističe Maja Nikolić.

Na lice mesta juče je izašla patrola saobraćajne policije, koja je obavila uviđaj.

Vlasnica kuće

SREĆOM, NIKO NIJE STRADAO

Snežana Lazarević, vlasnica kuće u koju je udario valjak, tvrdi da je pretrpela veliku štetu.

- Čula sam neku tutnjavu, a zatim i udarac. Kada sam izašla iz kuće, imala sam šta da vidim - kaže očajna žena.

Kako naglašava, sreća pa su ostali živi, jer često sede ispred kuće.

Kurir / D. K.

Foto: M.M.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: "Beograd na vodi" na ledu?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track