METKOVAČKA VESELA MAŠINA: Takmičenje kazandžija u pečenju rakije sutra u selu kod Bogatića
Foto: Youtube Printscreen

Tradicionalna turistička manifestacija

METKOVAČKA VESELA MAŠINA: Takmičenje kazandžija u pečenju rakije sutra u selu kod Bogatića

Srbija -

BOGATIĆ - Metkovačka vesela mašina, tradicionalna turistička manifestacija, održaće se u subotu u selu Mačvanski Metković, saopšteno je u Kulturno-obrazovnom centru u Bogatiću.

Celodnevni program ove manifestacije je osmišljen da učesnike i goste na trenutak vrati u prošlost, sa ciljem da se očuvaju tradicija, zaboravljeni običaji, stari zanati i gastronomski specijaliteti ovog kraja.

Od osam sati ujutro počeće nadmetanje kazandžija u pečenju rakije. Nije slučajno što se "Vesela mašina" organizuje u Mačvanskom Metkoviću, jer su kazandžijski zanat i proizvodnja najkvalitetnije domaće rakije još od ranije zaštitni znak ovog malog sela.

Uz takmičenje u pripremanju lovačkog gulaša, na sajmu gastronomije i domaće radinosti izlagaće proizvođači zdrave hrane i zanatlije, dok će članice Udruženja žena "Darinka" iz Mačvanskog Metkovića sve goste posluživati listićima, specijalitetom mačvanskog kraja.

Pripremljena je i izložba slika akademskog slikara Dragana Martinovića i bogat kulturno-umetnički program sa nastupima folklornih društava i izvornih pevačkih grupa.

(Kurir.rs/Beta-OMS/Foto: Youtube printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track