Najnovije vesti

HAOS KOD KANJIŽE: Krdo od 40 divljih svinja protutnjalo selom?!
Foto: AP/Ilustracija

Na čelu horde tri vepra od po 250 kilograma

HAOS KOD KANJIŽE: Krdo od 40 divljih svinja protutnjalo selom?!

Srbija

KANJIŽA - Krdo od oko 40 divljih svinja protutnjalo je selom Vojvoda Zimonjić u vojvođanskoj opštini Kanjiža.

Kako piše novosadski Dnevnik, njih je snimio Goran Bošnjak, koji kaže da su na čelu krda "koje je rušilo ograde kao da ih nema" bila tri velika vepra od po najmanje 200 do 250 kilograma.

- Veliki veprovi rušili su seoske ograde kao da ih nema i krčili put stadu. Za njima su trčale krmače, naizgled od pedesetak i prasad od dvadesetak kilograma. Pratio sam ih automobilom skroz do izlaska iz sela do pašnjaka Jaraš, gde se krdo malo rasturilo - rekao je Bošnjak.

On je naveo da je krdo divljih svinja protutnjalo kroz imanja Martinovića, Supića i Ćuluma Ulicom Džemala Bijedića, pa nastavilo Ulicom Veljka Vlahovića prema pašnjaku Jaraš.

I za upravnika lovišta Lovačkog udruženja "Kapetanski rit” u Kanjiži Dušana Nićiforovića pojava tako brojnog krda divljih svinja je veliko iznenađenje.

- Toliko krdo od oko 40 divljih svinja do sada nikada nije viđeno, niti sam čuo da ih je neko video, dok se nisu pojavile u Vojvodi Zimonjiću. Ne znam odakle su stigle i šta se desilo, osim ovog nesvakidašnjeg događaja o kojem me je izvestio Goran Bošnjak. Do sada smo na našem terenu najviše viđali krda od pet-šest divljih svinja - kaže Nićiforović.

Stampedo divljih svinja kroz selo Vojvoda Zimonjić dogodio se u sredu 4. oktobra u ranim jutarnjim časovima.

(Kurir.rs/Blic/Dnevnik/Foto: AP/Ilustracija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...