Najnovije vesti

LAŽNI DEDA MRAZ HARA OVIM GRADOM U SRBIJI: Naplaćuje fotkanje za humanitarnu pomoć, a zapravo vara ljude
Foto: PROFIMEDIA

teška zloupotreba

LAŽNI DEDA MRAZ HARA OVIM GRADOM U SRBIJI: Naplaćuje fotkanje za humanitarnu pomoć, a zapravo vara ljude

Srbija

U Subotici je ovih dana viđen lažni Deda Mraz koji je zaustavljao građane, želeo da ih fotografiše i tražio novac od njih pod izgovorom da sakuplja priloge za Dom za decu ometenu u razvoju "Kolevka".

Rukovodstvo i zaposleni ovog Doma zgroženi su da neko lažnim izgovorom, koristeći ustanovu koja brine o bolesnim mališanima, želi da obmane građane i prisvoji novac za sebe.

Muškarac je obučen u kostim Deda Mraza šetao Suboticom, prilazio je prolaznicima, uglavnom ženama sa decom. Fotografisao se sa njima i za uzvrat tražio novac uz priču da je njihova donacija namenjena "Kolevki".

Kada su zaposleni saznali šta se dešava jedan od njih je odmah otišao u centar da pronađe lažnog Deda Mraza i uspeo je u tome. Prišao mu je i pitao ga je o čemu se radi i zašto prikuplja novac za Dom, a prevarant je užurbano pokupio svoje stvari i izgubio se ubrzanim koracima.

Nenad Kozomora, direktor "Kolevke" apelovao je na sve Subotičane da ne doniraju ništa na ovaj način za Dom, jer ustanova donacije isključivo prima organizovano i jasno naznačeno, dok je svaki drugi vid akcije pokušaj zloupotrebe.

"Neverovatno da neko može da koristi ime naše ustanove i dovodi građane na ovaj način u zabludu. Slučaj ću prijaviti policiji, a na građane apelujemo da ne nasedaju na ovakve prevare", izjavio je Kozomora.

(Kurir.rs/Blic/B.V)

Foto Profimedia

 POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) DEDA MRAZE, PRAVI SI CAR! Ako ste bili dobri kao ovaj lik, onda ste stvarno zaslužili poklon!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...