SPORTSKA SALA I BAZEN: Vranjska banja dobila dobila jedan od najznačajnijih infrastrukturnih objekata
Foto: T.S.

SPORTSKA SALA I BAZEN: Vranjska banja dobila dobila jedan od najznačajnijih infrastrukturnih objekata

Srbija -

Događaj je upriličen povodom Dana Gradske opštine Vranjska Banja. Sportsku balon salu i zatvoren bazen u Vranjskoj Banji zvanično su otvorili gradonačelnik Vranja, dr Slobodan Milenković i predsednik gradske opštine Vranjska Banja Dragan Sentić. Ovo je jedan od najznačajnijih infrastrukturnih objekata koji će Banji i okolini doneti mnogostruke koristi. Površina bazena je 100 kvadratnih metara, a temperatura vode kreće se od 25 do 30 stepeni.

Uspeli smo da obezbedimo toplifikaciju objekta, koristeći prirodne resurse najtoplijeg izvora u Evropi. Ukupna vrednost radova je oko 53 miliona dinara“, rekao je predsednik Sentić.

foto: T.S.

Sentić je pozvao i sve zainteresovane investitore da ulažu u Banju u cilju razvoja ovog kraja. Balon sala je površine 730 kvadrata. Završetak ovog modernog sportskog kompleksa, rezultat je timskog rada rukovodstva Vranja i Vranjske Banje, rekao je gradonačelnik dr Milenković.

foto: T.S.

,,Ovom velikom investicijom dopinosimo razvoju Banje, zdravstvenog i sportskog turizma. Uz primenu energetske efikasnosti, iskoristili smo geotermalni potencijal kraljevske banje putem toplovoda, za koji je Vranje izdvojilo blizu 5 miliona dinara. Izgradnjom balon sale i bazena, kao kompletne celine, poslali smo jasan signal investitorima da ulažu u hotele i smeštajne kapacitete ovog mesta“, istakao je gradonačelnik dr Milenković.

foto: T.S.

Na otvaranju je nastupilo KUD ,,Vrelac“ iz Vranjske Banje, a svečanosti su prisustvovali državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, narodni poslanik, Slaviša Bulatović i drugi gosti. Povodom dana Gradske opštine Vranjska Banja specijalno javno priznanje pripalo je đaku generacije, učeniku prve godine Medicinske škole Đorđu Stankoviću. Dobitnici javnih priznanja su rudar iz Krive FejeMilan Nikolić, penzioner prvi privatni preduzetnik u Vranjskoj Banji Petar Stojanović i dugogodišnji uspešni privatni preduzetnik Srboljub Nikolić.

Svečana akademija, kojom je obeležena 140. godišnjica oslobođenja ovog mesta od Turaka održana je u vili Mozer.

(Kurir.rs/T.S./Foto: T. Stamenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track