KOLAČ ISEČEN U SVEČANOJ SALI GRADSKE OPŠTINE: Vračarci proslavili slavu Svetog Savu
Foto: Beoinfo

Svečanost uz prigodni program

KOLAČ ISEČEN U SVEČANOJ SALI GRADSKE OPŠTINE: Vračarci proslavili slavu Svetog Savu

Beograd -

Sečenjem slavskog kolača i prigodnim programom opština Vračar danas je obeležila krasnu slavu Svetog Savu, a gradski menadžer Goran Vesić je rekao da je Vračar posebno mesto za naš narod i dodao da slaviti Svetog Savu znači biti na njegovom putu, odnodno graditi i obnavljati, a ne rušiti.

foto: Beoinfo

Vesić je podsetio da su na Vračaru pre 424 godine spaljene mošti Svetog Save i dodao da je od tada to posebno mesto za Srbe.

USKLIKNIMO S LJUBAVLJU: Danas slavimo Svetog Savu! Ako na Savindan zagrmi, loše nam se piše...

"Ovo je posebno mesto za naš narod, mesto koje je drugačije od ostalih i zato je naša obaveza, kao ljudi koji vodimo ovu opštinu i ovaj grad, da na ovom mestu budemo drugačiji, da se trudimo da budemo dostojni toga što nam je data čast i privilegija da slavimo Svetog Savu", rekao je on.

foto: Beoinfo

Kako je dodao, slaviti Svetog Savu znači biti na njegovom putu, odnosno graditi i obnavljati, a ne rušiti.

"To znači stalno raditi nešto novo i dobro i za zemlju i za građane i zato mi je drago kada čujem koliko smo uradili na Vračaru jer to što smo uradili dokazuje da smo na putu Svetog Save", istakao je Vesić.

foto: Beoinfo

Vračar je posebna beogradska opština, naveo je on i podsetio da se tu nalaze Hram Svetog Save, Narodna biblioteka, muzej Nikole Tesle.

SVEČANOST U PANČEVU: Specijalna brigada obeležila slavu Svetog Savu

"Zato mi na Vračaru moramo da radimo drugačije jer se ono što radimo na Vračaru gleda drugačijim ocima i zato je važno da svaki dan, radeći za dobro građana, razmišljamo o tome na čijem smo putu i kako treba da radimo", rekao je Vesić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beoinfo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track