(FOTO) DRAMA KOD ĆIĆEVCA: 5 evakuisano čamcem pred nabujalom Južnom Moravom, vodostaj raste i kod Đunisa
Foto: Dragana Udovičić/Ilustracija

Spaseni iz sela Trubarevo

(FOTO) DRAMA KOD ĆIĆEVCA: 5 evakuisano čamcem pred nabujalom Južnom Moravom, vodostaj raste i kod Đunisa

Srbija -

Voda se još ne povlači sa državnog puta drugog reda na relaciji Kruševac-Niš

KRUŠEVAC - Pet osoba evakuisano je čamcem iz sela Trubarevo u opštini Ćićevac.

U akciji spasavanja učestvovalo je pet pripadnika Vatrogasno-spasilačke jedinice Kruševac, a na terenu su trenutno dva vozila sa četiri pripadnika ove jedinice.

Nivo Južne Morave i dalje raste na teritoriji grada Kruševca u mestu Đunis, a voda se još ne povlači sa državnog puta drugog reda na relaciji Kruševac-Niš.

Načelnik Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije Dušan Todorović rekao je da je deo stočnog fonda evakuisan sa ugrožene teritorije, kao i da se situacija intenzivno prati. Isporučeno je 500 vreća za pesak, dodao je on.

Pod vodom je više od 100 hektara plodne zemlje, kao i deo podruma, dvorišta, domaćinstava i pomoćni objekti. Neposredno je ugroženo 25 domova u kojima živi 27 ljudi.

Na terenu su sve vreme Službe za prevenciju i civilnu zaštitu, pripadnici VSJ,MUP Saobraćajna policija Kruševac i predstavnici Štaba za vanredne situacije, navele su Novosti.

Na Kosovu izlivanje reka pod kontrolom

Zbog naglog topljenja snega u više sredina severno i južno od mosta na Ibru, izlili su se rečni vodotokovi, objavio je danas Štab za krizne situacije, a iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije je obećana pomoć za sanaciju i obeštećenje.

Situacija je posebno teška u selu Prilužje u opštini Vučitrn gde je proglašeno vanredno stanje, a stotinak domaćinstava je poplavljeno jer se reka Lab izlila iz korita. Prema poslednjim informacijama, situacija je sada nešto bolja i ne postoji opasnost od daljih poplava.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev prisustvovao je sastanku Štaba za krizne situacije i obećao pomoć poplavljenim domaćinstvima.

Na severu Kosova najteže je u selu Grabovac u opštini Zvečan gde se iz korita izlio Ibar i poplavio oranice.

(Kurir.rs/Tanjug/Večernje novosti/Foto: Dragana Udovičić/Ilustracija)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) Timok preti. Zaječar pred poplavom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track