(FOTO) KAO ŠTO IM JE I OBEĆANO: Porodica Vasović sa Kosova i Metohije dobila traktor, Selaković im uručio ključeve
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

donacija stigla NAKON RAZGOVORA SA vučićem U LAPLJEM SELU

(FOTO) KAO ŠTO IM JE I OBEĆANO: Porodica Vasović sa Kosova i Metohije dobila traktor, Selaković im uručio ključeve

Srbija -

Porodica Gorana Vasovića u selu Bresnica kod Zvečana dobila je traktor, donaciju Slobodana Tešića, privrednika iz Beograda. Uručenju donacije je prisustvovao generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, koji je naveo da će Srbija nastaviti sa donacijama na KiM.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Nikola Selaković navodi da je ovo samo jedna akcija u nizu i da će se sa njima nastaviti.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

"Ovo je samo jedan u nizu akata solidarnosti, podrške i pomoći Srbima na KiM, koja je odjek posete predsednika Republike sredinom januara meseca, i razgovora koji je imao sa građanima srpske nacionalnosti sa KiM, u Lapljem Selu", rekao je Selaković.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Navodi da će se sa takvim akcijama nastaviti i dodaje da je država odlučila da višestruko poveća svoja budžetska davanja za pomoć poljoprivrednicima na Kosovu i Metohiji kako bi im omogućila bolju i tehnološki savremeniju proizvodnju, a tako i bolju perspektivu života na svojim ognjištima.

"Sa ovim akcijama će se svakako nastaviti, a zahvaljujući, između ostalog, i toj velikoj i nesebičnoj pomoći i Republika Srbija je odlučila da višestruko poveća svoja budžetska davanja za pomoć poljoprivrednicima na KiM, da im omogući mnogo bolju i tehnološki savremeniju proizvodnju i da na pravi način pomogne njihovom opstanku i ostanku upravo ovde na njihovim vekovnim ognjištima", istakao je Selaković.

foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Ključeve traktora Vasovićima su uručili generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju, i ministarstva za povratak, i lokalne samouprave.

(Kurir.rs/RTS/Foto: Tanjug, Filip Krainčanić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Dolazak Aleksandra Vučića u Laplje selo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja