RAČUNI UREDNO PLAĆENI, STRUJA ISKLJUČENA: Dom kulture Gračanica u mraku
Foto: AP

Nova albanska provokacija, već treći put za pola godine

RAČUNI UREDNO PLAĆENI, STRUJA ISKLJUČENA: Dom kulture Gračanica u mraku

Srbija -

PRIŠTINA - Domu kulture "Gračanica" danas je isključena električna energija, iako su računi za struju uredno plaćeni, a kako su naveli iz te ustanove, to je već treći put za pola godine da se Domu kulture isključuje struja.

"Tako su i danas službenici kosovske kompanije za distribuciju i snabdevanje električnom energijom, bahato i bez ikakvog obrazloženja, uz asistenciju kosovske policije isključili struju Domu kulture iako je račun plaćen 19. marta. Sva uveravanja i molbe da to ne rade, kao i dokazi da je račun plaćen, službenici nisu želeli da uvaže, kao što to nisu uradili ni prošli put, navodi se u saopštenju Doma kulture, prenosi RTK na srpskom jeziku.

Uprava Doma kulture "Gračanica smatra da se radi o smišljenom i grubom pritisku i diskriminaciji od strane službenika i institucije KEDS, jer kontinuirano i u dužem periodu vrše pritisak na Dom kulture.

"Obračun sa našom institucijom je deo diskriminacije i radi se planski pa se dešava da službenici račune koji su izdati 27. februara donose sa zakašnjenjem od 20 dana i traže da se plate istog trenutka.

Za ovakvo ponašanje i odnos prema Domu kulture motivi mogu biti različite prirode, ali je jasno da se većinski albanski službenici bahato i neprimereno ponašaju prema našoj instituciji u kojoj, pored Doma kulture, rade Narodno pozorište Priština, Nacionalni ansambl 'Venac' i Gradska biblioteka, kaže se u saopštenju.

Iz Doma kulture poručuju da će, ukoliko se hitno ne reši ovaj problem, radnici pomenutih institucija biti primorani na javni protest i blokadu saobraćaja u Gračanici.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) SRBI OPET ŠVERCUJU KOKAIN NA ZAPADU! Hapšenja u Grčkoj!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track