Skupština Trgovišta nastavljena sa DS

Skupština Trgovišta nastavljena sa DS

Srbija -
Sednici skupštine opštine Trgovište prisustvovalo je i svih šest odbornika DS, čiji je odbor vrh stranke raspustio pošto su ušli u vlast sa SNS i SPS

TRGOVIŠTE - U Trgovištu je danas nastavljena i uspešno privedena kraju prekinuta konstitutivna sednica skupštine te opštine, kojoj je prisustvovalo i svih šest odbornika DS, čiji je odbor vrh stranke raspustio pošto su ušli u vlast sa SNS i SPS.

Predsednik opštine Radosav Jordanović (SPS) rekao je da je vreme od 15 dana učinilo svoje, da su se strasti u toj sredini stišale i da je sednica privedena kraju "na najbolji mogući način" jer je kod svih odbornika preovladao interes o rešavanju skoro bezizlazne ekonomske situaciji u Trgovištu.

"Osnovna tema je bila kako u ovoj godini napuniti budžet do planiranih 250 miliona dinara. Učestiovali su svi odbornici, a bilo je pravo zadovoljstvo slušati diskusije i pozicije i opozicije koju sada predvodi dosadašnji predsednik opštine Darko Tomić", rekao je Jordanović.

On je potvrdio informaciju da je u radu sednice učestvovao i njegov zamenik Aleksandar Kolić, predsednik lokalnih demokrata, koji je podneo ostavku na to mesto.

"O Kolićevoj ostavci, shodno statutu, raspravljanjemo na prvoj narednoj sednici. Međutim, ja sam ubeđen da će i Kolić i svih šest odbornika DS ostati tu gde jesu, jer je to u interesu građana opštine", rekao je predsednik opštine.

Lokalnu vlast u Trgovištu formirala je koalicija koju čini šest demokrata, pet socijalista i četiri naprednjaka.Odmah po formiranju lokalne vlasti vrh Demokratske stranke je raspustio svoj Opštinski odbor u Trgovištu, nezadovoljan odlukom da se lokalna vlast konstituiše uz pomoć i podršku SNS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track