ZAVRŠENA DEKONTAMINACIJA: Počela druga faza radova na rekonstrukciji zgrade Pozorišta Bora Stanković
Foto: Kurir/T.S.

VREDNOST INVESTICIJE DRUGE FAZE oko 70 miliona dinara

ZAVRŠENA DEKONTAMINACIJA: Počela druga faza radova na rekonstrukciji zgrade Pozorišta Bora Stanković

Srbija -

U Vranju je danas počela druga faza radova na rekonstrukciji zgrade Pozorišta "Bora Stanković“.

Radovi se nastavljaju nakon procesa dekontaminacije zgrade.

Građevinski inženjer Ljubiša Đorđević iz Stručnog nadzora kaže da je u okviru rekonstrukcije zgrade pozorišta urađena prva faza nakon čega je nastao problem sa oplatolom.

“Sve je to sanirano i u ponedeljak se krenulo sa drugom fazom rekonstrukcije koja obuhvata sve građevinske radove, zanatske radove, elektro-instalacije i mašinske instalacije nakon čega sledi uređenje enterijera”, napominje Đorđević.

foto: Kurir/T.S.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković naglasio je da su iz Instituta Vinča dobijeni zvanični izveštaji da je pozorište dekontaminirano i bezbedno za dalje izvođenje građevinskih radova, a samim tim i za dalju upotrebu.

"Zahvaljujući ličnoj zainteresovanosti predsednika Republike Srbije i državnog vrha obzbedili smo sredstva za drugu fazu građevinskih radova i očekujemo da do kraja Nove godine ta druga faza građevinskih radova bude i završena“, istakao je Milenković dodajući da postoji mogućnost da i treća faza radova bude završena do Nove godine.

foto: Kurir/T.S.

Vrednost investicije druge faze radova je oko 70 miliona dinara, a nakon druge sledi i treća faza, opremanje pozorišta, scenografija, rasveta, ozvučenje. Procenjena vrednost za treću fazu je 30 miliona dinara.

Milenković je podsetio da je uoči Nove godine iz nenamenskog transfera Vlade Srbije bilo opredeljeno 35 miliona dinara, od čega su, nakon izmirenja obaveza prema Institutu "Vinča" ostala oko 22 miliona.

"Do sada smo utrošili za prvu fazu radova i dekontaminaciju oko 90 miliona dinara. Prema projektu, pozorišna sala će imati ukupno 255 mesta, od toga 81 mesto na balkonu, a biće obezbeđen i pristup za osobe sa invaliditetom. Očekujemo da ovaj hram kulture bude savremen i da imamo čime da se ponosimo u budućnosti", istakao je gradonačelnik dr Milenković.

foto: Kurir/T.S.

Pozorište će nakon dekontaminacije prema rečima gradonačelnika i građevinskih inženjera biti potpuno bezbedno za upotrebu.

Zgrada vranjskog teatra izgorela je u požaru 2. jula 2012. godine.Glumci i vranjska publika šest godina čekaju na završetak Pozorišta „Bora Stanković.

(Kurir.rs/T. Stamenković/Foto: T.S.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) OVO JE RAZLOG ZBOG KOJEG JE UBIJEN PAVLE BULATOVIĆ?! Ili kako je Srbija izgubila 9 miliona dolara!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja