ŠOK INTERVJU! MILOMIR MARIĆ OTKRIVA: Zašto ga Vučić zove rano ujutru, šta mu je Gorbačov rekao o ludim Srbima i zašto su Titovi saradnici mislili da nije normalan!
Foto: Zorana Jevtić

novinar i publicista

ŠOK INTERVJU! MILOMIR MARIĆ OTKRIVA: Zašto ga Vučić zove rano ujutru, šta mu je Gorbačov rekao o ludim Srbima i zašto su Titovi saradnici mislili da nije normalan!

Društvo -

Pregovaram sa televizijom da otkupi moje vreme od podne do uveče. Sve ostalo sam prodao. Čak i spavanje moje sniomaju nekoliko kamerai to će biti emitovano. Prodaću 24 sata... prodao sam dušu đavolu još kao mlad i sad mi otkupljuju komad po komad radnog dana, kaže jedan od najpoznatijih srpskih novinara Milomir Marić.

U inetervjuu za Sputnjik on otkriva zbog čega ga Vučić zove, šta mu je rekao Gorbačov i na koga je ljubomorna njegova supruga.

Na pitanje da li ustaje pre predsednika Srbije Marić kaže:

"Često me predsednik Vučić pozove. Ja ga pitam što si me zvao. Kaže - Ja znam da si ti jedini budan čovek u Srbiji. I često mi bdimo nad Srbijom".

Marić je podsetio na reči Vinstona Čerčila da je novinarstvo najbolje kad se napusti na vreme.

"Zato molim svoje uticajne prijatelje koji su na včlasti da mi nađu neki ozbiljan posao da se rešim bede i da se ne brukam više... da se ne bavim više novinarstvom".

Kaže da je nov na televiziji.

"Meni u vreme Slobodana Miloševića dok sam bio mlad i pametan nisu mi dozvoljavali da se pojavljujem na televiziji. Kada sam napisao knjigu "Deca komunizma" pojacvio sam se u jednoj emisiji kod Dragana Babića. I tu sam ja Titovim najbližim saradnicima objašnjavao kako je to bilo živeti sa Titom.

Oni su me gledali i pitali da li sam normalan. Onda sam pokušao sam onda da napravim prvi rijaliti u svetu. U jednoj emisiji sam doveo čoveka koji je pojeo miša, a u drugoj sam doveo krokodile. Na zahtev demokratskih vlasti u Zagrebu i Ljubljani su mi zabranili da se pojavljujem na televiziji", rekao je Marić.

Na pitanje novinarke da joj se jedan kolega "požalio" kako ga je jednom pitao da mu pomogne da ponese dva kofra puna knjiga iz Njujorka, Marić kaže:

"Moja žena se žali da za nju i sina u tom stanu gde su knjige i slike za njih nema mesta. I ja živim kao podstanar kod svoje supruge. Obećavam da ću te knjige raskloniti. Već sam uredio podrum za te knjige. Moja žena nema razloga da bude ljubomorna na druge žene, već samo na knjige. Kad vidi kako nešto čitam kao da me je uhvatila sa nekom lepom ženom. Rešio sam da čitam stare knjige. Ne čitam knjige koja nije barem stara 200-300 godina", rekao je Marić.

On se prisetio i kako je bio u situaciji da čitav jedan dan priča sa Gorbačovim.

"Ja sam ga kao svaki srpski prostak pitao zašto nam nije pomogao u odlučnim vremenaima kada se raspadala Jugoslavija. On mi je rekao - Nije mi padalo na pamet da vam pomažem. Rusija je 20. vek zbog ludih Srba počela sa tragedijom i ja sam samo razmišljao da zbog ludih Srba još jedanput ne upropastim Rusiju. Vi imate gubitnički mit Kosovskog boja a mi pobednički mit Petra Velikog. Ruske sirovine i nemačka tehnologija će vladati Evropom... to je bila njjegova ideja u razgovorima sa Helmutom Kolom na Kavkazu. Ta njihova ideja da izbace SAD iz Evrope je skupo koštalo... Zbog toga su rasturili SSSR", rekao je Marić.

A onda je ispričao i događaj iz "Duge" koji se i danas prepričava.

"Ja sam uživao kada sam bio osuđen na smrt. Kada su hteli da u vazduh dižu redakciju u kojoj sam radio. Ne samo redakciju, čitavu zgradu. Neki moji novinari ’Duge‘ sa ratišta su se vratili sa bombama, minama jedanput su vezivali su neke žice i ja sam ušao u redakciju i nisam znao šta da radim. Na svim stolovima bile su bombe povezane žicama. Ja sam pozvao Sekretarijat za unutrašnje poslove, antidiverzantsku jedinicu i rekao o čemu se radi. Oni su nas mučili sve do posle podne, i čak su meni u šali govorili: ’Šta pišete u Dugi, i treba da vas dignu u vazduh‘“, prisetio se Marić.

Kurir.rs/Sputnjik

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) OVO JE RAZLOG ZBOG KOJEG JE UBIJEN PAVLE BULATOVIĆ?! Ili kako je Srbija izgubila 9 miliona dolara!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track