GRAD VRANJE: Za 34 projekta iz kulture izdvojeno sedam miliona dinara
Foto: Kurir/T.S.

stiglo 55 projekata

GRAD VRANJE: Za 34 projekta iz kulture izdvojeno sedam miliona dinara

Srbija -

VRANJE - Rešenje o sufinansiranju 34 projekata iz oblasti kulture u 2018. godini u ukupnoj vrednosti od sedam miliona dinara donelo je Gradsko veće u Vranju.

Razmatrano je ukupno 55 prospelih projekata, rekla je na konferenciji za novinare portparol Gradskog veća Zorica Jović, a odobreno je 14 projekata u oblasti Izvorno narodno stvaralaštvo i zaštita kulturne baštine.

Među podržanim su i projekti „Revitalizacija kulturno-istorijskih spomenika posvećenih stradalima u ratovima do 1918. godine“, „Od Soluna do Vranja za 20 dana“, „Digitalizacija kulturnog nasleđa Narodnog muzeja Vranje i mnogi drugi poput„5. Međunarodni festival folklornog stvaralaštva dece i omladine“, „Vranjski vremeplov“, „Kulturno-istorijski spomenici Vranja i okolnih sela“, „Justicija“, „Džepovi puni vranjske kulture“,„Dani makedonske kulture i kulturnog stvaralaštva“, „Dečije kulturno leto 2018“,„Etno sajam Belo Lenče“, „Penzionerska prezentacija vranjskog folklora“ i „Vranjskom pesmom i igrom oko sveta“. odobreni su projekti „Dani romskog ženskog stvaralaštva“ i „Tekla pesma i česma“ u oblasti Književno stvaralaštvo i izdavačka delatnost. Zatim projekat za promociju romana „Vreme dečaka“.

Četiri projekta podržana su iz oblasti Pozorišno i muzičko-scensko stvaralaštvo „Pozorišna kritika“,Predstava „Koštana“, „7. Međunarodni festival pantomime“ i predstava „Dar“.

Projekti „Tako blizu, a tako daleko“ i „Senke zvuka“ odobreni su u okviru oblasti Vizuelno stvaralaštvo, film i multimedija. Sredstvima iz gradskog budžeta biće sufinanisran i Međunarodni festival „Dokumant 2018“, „Kolonija umetnica u Vranju 2018“, Likovna kolonija „Dani Vranja 2018“ i projekat „Sa decom je sreća najveća“. Finanisrana će biti i manifestacija „Piano smer“, a novac je odobren i za projekte „Muzička razglednica grada Vranja“, „Ukus pelina“ i „Factory fest“.

Na konferenciji za novinare Gradskog veća u Vranju rečeno je da je najmanje novca koliko je izdvojeno za jedan projekat 40 hiljada, a najviše 1,3 miliona dinara, čulo se na konferenciji za novinare Gradskog veća u Vranju.

(Kurir.rs/T.S./Foto: Kurir/T.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track