Najnovije vesti

MARATONCI TRČE POČASNI KRUG, ALI U KURŠUMLIJI Stanari pokojnike do sahrane drže usred zgrade! Postave krstaču, posluženje i kažu: Ne daj Bože da neko umre, ali ako umre - OVDE ĆE BITI IZLOŽEN!
Foto: Nebojša Mandić

Umešali se komunalci, a slučaj će uskoro i pred sud

MARATONCI TRČE POČASNI KRUG, ALI U KURŠUMLIJI Stanari pokojnike do sahrane drže usred zgrade! Postave krstaču, posluženje i kažu: Ne daj Bože da neko umre, ali ako umre - OVDE ĆE BITI IZLOŽEN!

Srbija

KURŠUMLIJA - Profesorka likovne umetnosti Milena Vukajlović (36) nije dozvolila izlaganje pokojnika u zajedničkim prostorijama jedne stambene zgrade u Kuršumliji, opštini koja nema kapelu.

foto: Dragana Udovičić

Skoro svi stanari te zgrade dozvolili su građanima da pokojnike izlažu u suterenu stambene zgrade jer u Kuršumliji nema kapele. U taj slučaj umešala se komunalna inspekcija, a na pomolu je i sudski epilog.

Milena Vukajlović rekla je da je u pitanju zajednička prostorija koja se nalazi na ulazu zgrade, ispod njenog stana i da u njoj stanari već duže vreme organizuju bdenje pokojnicima.

PIJANI POGREBNIK IZGUBIO LEŠ U BEOGRADU: Na sahranu doneo prazan sanduk!

"To se pročulo po gradu, pa su počeli da dovoze pokojnike iz drugih naselja i drugih zgrada. Ispred ulaza postave poklopac sanduka i krstaču, a u prostoriji pokojnika. Onda, familija, komšije i prijatelji dolaze da izjavljuju sučešće i tu bude posluženje s pićem i hranom", navela je ona.

foto: Nebojša Mandić

Pokuašala je da se dogovori sa stanarima da se zabrani i spreči taj nesvakidašnji postupak, ali stanari to nisu prihvatili zbog čega je Milena Vukajlović podnela prijavu komunalnoj inspekciji.

"U razgovoru s njima, nije bilo šansi za dogovor. Saopštili su mi da je ta prostorija pogodna za bdenje, jer ima mokri čvor. Verovatno zbog kuvanja kafa, ali i kupanja pokojnika", rekla je ona.

https://www.kurir.rs/crna-hronika/2662051/konacno-pokopan-zagubljeni-pokojnik-sahranjen-iz-drugog-pokusaja

Komunalna inspekcija odmah nakon prijave donela je rešenje o zabrani korišćenja te prostorije u te svrhe. U rešenju piše: "Zabranjuje se stambenoj zajednici u ulici Topličkoj da vrši izlaganje posmrtnih ostataka preminulih osoba, u zajedničkim prostorijama".

foto: Profimedia

Vojislav Utvić (73), koji održava spornu zajedničku prostoriju i čuva ključeve od nje, kazao je da osuđuje Milenin postupak. Istakao je da su skoro svi stanari veoma ogorčeni zbog njene prijave. Upravnik zgrade podneo je žalbu, koju su potpisali svi penzioneri, stanari zgrade, komunalnoj inspekciji i zatražio da se rešenje poništi i dozvoli izlaganje pokojnika.

"Očekujemo da komunalnom inspektoru proradi savest ;i da poništi zabranu i donese pozitivno rešenje, i dozvoli nam da u ovoj prostoriji izlažemo pokojnike, jer zaista nemamo gde", kazao je Utvić. Istovremeno, on kaže da su stanari saglasni da i dalje izlažu pokojnike, bez obzira ne zabranu komunalne inspekcije.

ŠOK! PREDRAG IZ ČAČKA USTAO IZ MRTVIH: Kada je "pokojnik" mrdnuo prstom svi su pobegli glavom bez obzira!

Stanarka Ranka Nešović (73) kaže da su svi stanari, penzioneri, složni i da će prekršiti odluku komunalne inspekcije.

’"Ne daj, bože, da neko umre, ali ovde će biti izložen jer nema gde na drugo mesto, i ne zanima nas nikakvo rešenje... Ne može Milena Vukaljović jedina da se buni zbog toga, jer smo mi većina koja je ovako odlučila", kazala je Ranka Nešović.

foto: Nebojša Mandić

U toj stambenoj zgradi ima 30 stanova, žive penzioneri, bivši radnici drvnog kombinata ŠIK Kopaonik. Milena Vukajlović kaže da su zaista svi penzioneri saglasni sa tom odlukom, dok ima podršku mladih stanara.

BABE SU NAS OVAKO UČILE, PA I MI TO TAKO IAKO NE ZNAMO ZAŠTO: Kažu, prvo što treba da uradite kad dođete sa groblja jeste da operete ruke, evo i zašto

"Nije moralno ni prema pokojnicima, niti stanarima, ni komšiluku, a naročito prema deci, koja se tu stalno igraju. Ne dozvoljava mi moja profesija da se ne suprotstavim ovom nemoralnom činu", kazala je ona i dodala da niko ne razmišlja o zdravstvenoj sigurnosti stanara, posebno dece.

foto: Dragana Udovičić

Najavila je da će podneti tužbu protiv stanara, jer krše propisana pravila stanovanja u zajedničkoj zgradi. Inače, u Kuršumliji nema kapela, pa je običaj da se pokojnici do sahrane drže u kućama.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Ilustracija/Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Paja i Jare ovo nikada ne bi uradili!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...