TRADICIONALNA MANIFESTACIJA: Otvoren Međunarodni festival nauke i obrazovanja u Novom Sadu
Foto: Dado Đilas

učestvuje 480 istraživača, nastavnika i studenata Univerziteta

TRADICIONALNA MANIFESTACIJA: Otvoren Međunarodni festival nauke i obrazovanja u Novom Sadu

Srbija -

NOVI SAD - Deseti Međunarodni festival nauke i obrazovanja otvoren je danas u centralnom kampusu Univerziteta u Novom Sadu.

Ovogodišnji festival se, 12. i 13. maja, održava u čast 240. godišnjice osnivanja Norme - škole za obrazovanje srpskih učitelja, osnovane 1778. godine u Somboru, koja se smatra jednom od najznačajnijih preteča današnjeg Univerziteta u Novom Sadu.

U okviru svečanosti otvorena je izložba "Norma Avrama Mrazovića - 240 godina obrazovanja srpskih učitelja", koju zajednički priređuju Muzej Vojvodine i Pedagoški fakultet u Somboru Univerziteta u Novom Sadu.

Cilj Festivala je da posetiocima na razumljiv, jednostavan i zanimljiv način približi naučne i istraživačke aktivnosti u mnogobrojnim oblastima koje su zastupljene na Univerzitetu u Novom Sadu.

Program festivala će obuhvatiti 75 kreativnih i interaktivnih radionica iz prirodnih, tehničko-tehnoloških, društveno-humanističkih, medicinskih nauka i umetnosti, u čijem izvođenju će učestvovati 480 istraživača, nastavnika i studenata Univerziteta u Novom Sadu.

Ovogodišnji program radionica predstaviće teme u više od 30 naučnih oblasti.

Međunarodnu dimenziju Festivalu daju Objedinjeni institut za nuklearna istraživanja u Dubni, Ruska Federacija, čiji predstavnici će u amfiteatru zgrade Rektorata predstaviti najnovija dostignuća u oblasti nuklearne fizike, kao i radionice posvećene klimatskim promenama i zaštiti poljoprivrednog zemljišta koje se organizuju u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji u centralnom holu Poljoprivrednog fakulteta, saopštio je Univerzitet u Novom Sadu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track