Najnovije vesti

DRECUN: Nećemo prihvatiti članstvo KiM u UN u zamenu za ZSO
Foto: Zorana Jevtić

DIJALOG JEDINO PRIHVATLJIVO REŠENJE

DRECUN: Nećemo prihvatiti članstvo KiM u UN u zamenu za ZSO

Politika

BEOGRAD - Srbija neće prihvatiti članstvo Kosova u Ujedinjenim nacijama u zamenu za Zajednicu srpskih opšina, izjavio je danas predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun i ponovio da je dolaženje do kompromisa putem dijaloga jedino prihvatljivo rešenje.

 

"Bilo kakav pritisak ili plan da se Srbija natera da postupi protivno definisanim 'donjim granicama' jednostavno je osuđen na neuspeh. Naravno da je stav zapadnih zemalja koje su priznale Kosovo kao državu takav da bi oni želeli da mi priznamo tu samoproglašenu državu i da ona postane članica Ujedinjenih nacija. Svi ovi natpisi (u medijima) koji govore o nekakvim ponudama 'jedno za drugo' su zapravo pokušaj da se pokaže da se Srbiji nudi sve za ništa i to, naravno, nije prihvatljivo", rekao je Drecun za Prvi program Radio Beograda.

 

Mediji su prethodno preneli da zapadne zemlje razmatraju opciju izmene formata dijaloga Beograda i Prištine.

 

Kako se navodi, jedan od modela o kojem se razmišlja je da se u pregovore uključi više posrednika i da se na brzinu izdejstvuje ono što je za Srbiju neprihvatljivo.

 

"Mi ono što nudimo jeste da se sedne za pregovarački sto i da se postigne kompromisno rešenje za konačni status Kosova, sve drugo je izvan onoga što će Srbija prihvatiti", naglasio je Drecun.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Zorana Jevtić)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...