KATAKLIZMA U KRALJEVU, BUJICE TEKU ULICAMA: Stravično letnje nevreme, uništeni mostovi, njive, kuće... (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

surovo vreme

KATAKLIZMA U KRALJEVU, BUJICE TEKU ULICAMA: Stravično letnje nevreme, uništeni mostovi, njive, kuće... (VIDEO)

Srbija -

Ekipe Sektora za vanredne situacije crpe vodu iz dvadesetak kuća u kraljevačkim naseljima Jovcu i Ribnici. U Studenici i Gokčanici kiša je odnela gotovo sve puteve. U pojedinim zaseocima od juče nema ni vode. Nevreme je juče pogodilo i opštinu Topola – izlile su se reke Kubršnica i Kamenica. I tamo su poplavljena domaćinstva, stradale su saobraćajnice, mostovi, a uništeni su i usevi.

Proglašena je vanredna situacija u delu Kraljeva koje je juče kasno po podne i noćas zahvatilo nevreme. Najviše su pogođena naselja Jovac, Beranovac, Kovače i Ribnica. Vodena bujica je odnela most u selu Vrba.

Zbog odrona u Kamenici do jutros je bio obustavljen saobraćaj.

Ekipe Sektora za vanredne situacije i dalje crpe vodu iz dvadesetak kuća u Jovcu i Ribnici, dok su sve nadležne službe od jutros u Studenici i Gokčanici, gde je kiša odnela gotovo sve puteve. U pojedinim zaseocima od juče nema ni vode.

Ako uslovi dozvole ekipe kriznog štaba od danas će popisivati štetu.

Nevreme je juče pogodilo i opštinu Topola gde su se izlile reke Kubršnica i Kamenica.

Poplavljena su domaćinstva, stradale su saobraćajnice, mostovi, uništeni voćnjaci i usevi.

Uz jaku kišu padao je i grad, ovoga puta stradali su zasadi šljive, vinogradi, najviše u selima Zagorica, Junkovac, Kloka, Žabare.

U Topoli je to bilo treće nevreme ove godine, pre mesec i po dana šteta je procenjena na 20 miliona evra. Juče su uništeni i preostali voćnjaci, kukuruz, pšenica.

Za 150 najugroženijih porodica lokalna samouprava je obezbedila pomoć, a sanacija puteva i mostova zavisi od sredstava u budžetu.

Kurir.rs/RTS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track