MIROVIĆ: Otvoren novi pogon kompanije „Novares“ u Zrenjaninu!
Foto: Promo

MIROVIĆ: Otvoren novi pogon kompanije „Novares“ u Zrenjaninu!

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prisustvovao je danas u Zrenjaninu otvaranju novog pogona francuske multinacionalne kompanije „Novares“ istakavši da je u Srednjobanatskom okrugu zabeležen najveći rast broja zaposlenih u našoj zemlji, te dodao da je to rezultat zajedničkog rada republičkih, pokrajinskih i gradskih institucija u stvaranju stabilnog poslovnog ambijenta.

  • U Srednjobanatskom okrugu pokrenut je točak ekonomskog razvoja. Samo nove fabrike i nova radna mesta u celoj Vojvodini obezbediće ravnomeran regionalan razvoj i motivisati ljude da ostaju u svojim sredinama - rekao je predsednik Mirović, zahvalivši se rukovodstvu „Novaresa“ na odluci da prošire proizvodnju.

On je izjavio da je u proširenju fabrike „Novares“ učestvovala i Pokrajinska vlada, obezbedivši 200.000 evra za subvencije za nova radna mesta, kroz programe podrške Razvojne agencije Vojvodine.

foto: Promo
  • Praksu subvencionisanja novih radnih mesta pokrenuli smo osnivanjem Razvojne agencije Vojvodine i Pokrajinska vlada će i u budućnosti nastaviti sa tim subvencijama, u još većem obimu - istakao je Mirović.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je ovom prilikom da je 2017. u Zrenjaninu zaposleno 3.000 radnika, a ove godine 1.600, te dodao da će se dolaskom najveće grinfild investicije u Zrenjanin, kineske kompanije „Šandong Linlong“, taj trend i nastaviti.

  • To su važne vesti koje pokazuju koliko se naša zemlja promenila i samo ovako obezbeđujemo budućnost našoj deci - kaže Mali.

Generalni direktor kompanije „Novares“ Pjer Bule rekao je da je vrednost ove investicije 5 miliona evra, te da će u fabrici u Zrenjaninu u 2019. godini broj zaposlenih biti povećan sa 190 na 240.

  • Francuska preduzeća su sve prisutnija na ovim prostorima jer su Srbija i AP Vojvodina postale sigurno mesto za ulaganje - rekao je Frederik Mondoloni, ambasador Francuske u Srbiji.

(D.G.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track