Najnovije vesti

USVOJEN PREDLOG: Jeftinije grejanje u Nišu
Foto: Shutterstock

važno obaveštenje

USVOJEN PREDLOG: Jeftinije grejanje u Nišu

Srbija

Veće grada Niša usvojilo je predlog Nadzornog odbora niške "Gradske toplane" da u grejnoj sezoni varijabilni deo cene grejanja bude 5,4 dinara po kilovat satu.

 

Cena do sada je bila 5,04 dinara, a dogovoreno je da fiksni deo cene pojeftini sa 27,08 dinara na 21,18 dinara.

 

Direktor JP "Gradska toplana" Predrag Milačić rekao je da će varijabilni deo cene poskupeti za oko sedam odsto, a fiksni deo pojeftiniti za oko 22 odsto.

"Varijabilni deo cene zavisi isključivo od cene energenata na svetskom tržištu i kursa dolara, a fiksni deo cene zavisi od poslovanja toplane, od ušteda koje se čine u poslovanju", naveo je Milačić.

 


On je ranije ocenio da će izmena cene grejanja za građane koji imaju stan od 55 kvadrata, uz zimu koju smo imali prošle godine, značiti uštedu troškova od 2.000 dinara na godišnjem nivou.

Veće grada Niša danas je usvojilo i odluku da stanarima zgrada koje se nalaze u lošem stanju i u kojima je potrošnja toplotne energije veća od utvrđene granične vrednosti, "Gradska toplana" plaća utrošak energenata iznad granične vrednosti.

Ovakvu odluku Gradsko veće donosilo je i prethodnih godina, odnosno od grejne sezone 2013/2014 godine kada je "Gradska toplana" prešla na naplatu računa po količini utrošene toplotne energije, umesto na naplatu po kvadratu.

 

(Kurir.rs/Beta)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...