E, TO SU PRAVI MODERNI DEDA MRAZEVI: Studenti Beogradskog univerziteta obradovali mališane iz Prokuplja novogodišnjim paketićima
Foto: B.R.

Radost i osmesi uoči praznika

E, TO SU PRAVI MODERNI DEDA MRAZEVI: Studenti Beogradskog univerziteta obradovali mališane iz Prokuplja novogodišnjim paketićima

Srbija -

PROKUPLJE- Deca iz isturenih seoskih odeljenja prokupačke Osnovne škole "Milić Rakić Mirko" danas su dobili paketiće koje su za njih pripremili studenti Beogradskog univerziteta.

foto: B.R.

Prokuplje je jedini grad u Srbiji gde je organizovana ova akcija. Kako kaže student Fakulteta za fizičku hemiju Univerziteta u Beogradu, Vedran Milanković, koji je i predstavnik studentskog Parlamenta Univerziteta Beograd, cilj je da se posveti pažnja mališanima, posebno iz unutrašnjosti. Oni su obišli pet isturenih odeljenja ove škole koja su u selima i poklonili svim đacima, kojih je ukupno 26, novogodišnje paketiće. Tim odeljenjima su poklonili i kancelarijski materjal, kao i slatkiše da se deca posluže.

"Drago nam je što smo izašli iz Beograda i posetili ove mališane. Mislimo da je to mali znak pažnje i da im je drago što ih malo stariji posećuju. To se videlo po njihovim reakcijama", kazao je Milanković.

foto: B.R.

On je dodao da je reč o akciji koju je pre dve godine pokrenuo Fakultet političkih nauka, pa je preuzeo Univerzitet. Do sada su paketiće dobijale smao institucije sa decom u Beogradu.

(Kurir.rs/B.R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track