Najnovije vesti

JAGODINSKA BOLNICA PUNA KAO OKO: Svakog dana od 6 do 10 pacijenata sa prelomima na ledu! Najviše se padalo na Badnji dan
Foto: Tanjug/Dušan Aničić

polako i čuvajte se

JAGODINSKA BOLNICA PUNA KAO OKO: Svakog dana od 6 do 10 pacijenata sa prelomima na ledu! Najviše se padalo na Badnji dan

Srbija

JAGODINA - Šef Službe za ortopedije Opšte bolnice u Jagodini Radenko Rubežić izajavio je danas da dnevno od prošlog vikenda u ovu ustanovu stiže šest do deset pacijenata sa prelomima kostiju na ledu.

"Najviše ih je bilo u nedelju, 13, a danas smo operisali dve žene, jednu sa prelomom kuka, a drugu sa prelomo butne kosti", rekao je Rubežić.

foto: Tanjug/Dušan Aničić

Povređeni su svih uzrasta, najviše srednje starosne dobi i žena a imali smo i četvoro dece, objasnio je Rubežić.

Uz prelome kuka i butne kosti, najčešće dolaze pacijenti sa prelomima ručnog i skočnog zgloba, dodao je. Rubežić je poručio da se po ovakvom vremenu što manje izlazi na ulicu.

"Moja preporuka broj jedan je ne izlazite na ulicu bez preke potrebe, ne idite na sneg i led, pogotovo stariji a mladi da se čuvaju", rekao je Rubežić.

foto: Tanjug/Dušan Aničić

On je dodao da ovakvi prelomi za stare ljude i hronične bolesnike mogu biti fatalni, i napomenuo da dolaze i takvi, gde ne možemo ni da operišemo, "jer nisu za operaciju zbog lošeg opšteg zdravstvenog stanja"

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dušan Aničić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track