U Kuršumliji smenjeni svi čelnici javnih preduzeća

Seča nove vlasti

U Kuršumliji smenjeni svi čelnici javnih preduzeća

Srbija -
Smenjeni su i pojedini direktori koji nikada nisi bili članovi neke stranke, a koje prethodne vlasti zbog uspeha i stručnosti nisu menjale i 20 godina

KURŠUMLIJA - Nova opštinska vlast u Kuršumliji, smenila je sve rukovodioce u javnim preduzećima i ustanovama koja se finansiraju iz opštinskog budžeta i postavlila nove iz redova te dve političke stranke. Novu vlast čine Srpska napredna stranka i Demokratska stranke Srbije.

Smenjeni su i pojedini direktori koji nikada nisi bili članovi neke stranke, a koje prethodne vlasti zbog uspeha i stručnosti nisu menjale i 20 godina.

Juče je smenjena direktorka Centra za socijalni rad Svetlana Milutinović, koja je na tom mestu bila duže od 10 godina. Predsednik Skupštine Goran Bojović je odluku obrazložio time da je ona "zaslužila da bude smenjena" jer se "prenaglašeno angažovala u predizbornoj kampanji na strani Demokratske stranke i favorizovala njene članove".

Skupštinska većina koju čine SNS i DSS je izglasala i smenjivanje direktora Gradske biblioteke Nebojše Gašića, diplomiranog filozofa, koji je na tom mestu bio neprekidno 22 godine. Gašić nije bio politički angažovan.

"U toj biblioteci zaposleni nemaju odgovarajuću stručnu spremu. Niko nije završio književnost", obrazožio je Bojović.

Bivša predsednica Opštine Vesna Jakovljević (DS) kazala je da je Gašić veoma stručno radio i dobitnik je nagrada za bibliotekarstvo Srbije.

"Nikada nismo ni pomišljali da smenimo onoga ko uspešno vodi neku ustanovu, bez obzira da li je u stranci ili ne. Sve prethodne vlasti su poštovale i cenile njegove uspehe. Isto se desilo i sa direktorkom Centra za socijalni rad, ni jedna vlast je nije menjala jer je uspešno vodila tu instituciju", kazala je Jakovljević.

Skupštinska većina je za direktora biblioteke imenovala istoričara umetnosti Dragana Simića kome je to prvo radno mesto, a na funkciju direktora Centra za socijalni rad ekonomistu Nevenu Dragović.

Šef odborničke grupe DS u SO Kuršumlija Rade Milenković ocenio je da je smenjivanje direktora javnih preduzeća i ustanova nezakonito jer nisu data valjana obrazloženja što je u suprotnosti sa zakonom.Najavio je da će OO DS preuzeti mere za zaštitu prava smenjenih direktora.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track