ANDREA JE LEPŠA STRANA SRBIJE: Najbolja studentkinja novosadskog Medicinskog fakulteta vidi budućnost u svojoj zemlji
Foto: S.U.

za primer

ANDREA JE LEPŠA STRANA SRBIJE: Najbolja studentkinja novosadskog Medicinskog fakulteta vidi budućnost u svojoj zemlji

Srbija -

KIKINDA- Andrea Tot (24) iz Kikinde, najbolja je studentkinja Medicinskog fakulteta u Novom Sadu. U Rektoratu Univerziteta, prelepoj magistarki farmacije nedavno je uručeno priznanje za završeno školovanje sa prosečnom ocenom 10, 00. Adrea je dobila još jednu nagradu, budući da je ubedljivo najbolja studentkinja Medicinskog fakulteta. Za razliku od većine mladih i obrazovanih ljudi koji u našoj zemji ne vide perspektivu, Andrea je odlučila da ostane u Srbiji, a u rodnom gradu već se zaposlila. Smatra da naša javnost i mediji ne afirmišu prave vrednosti u dovoljnoj meri. Neukus, prostakluk i nemoral, iz nekog razloga, cenjeniji su od znanja, poštenja i dobrote:

foto: S.U.

- Mišljenja sam da u javnosti nisu dovoljno istaknuti kvaliteti koje posedujem ja i meni slični mladi ljudi. Ubeđena sam da nas je mnogo. Učiniće me srećnom i ispunjenom ukoliko moj uspeh “postane lekovit” i motiviše mlade osobe- priznaje Andrea koja je svaku godinu godinu “čistila sa desetkama”:

-Koliko je meni poznato, ne pamti se poslednjih godina da je na Medicinskom fakultetu, na odseku farmacija, neko uradio ovako nešto- priča Andrea i dodaje da za ovakav rezultat ne postoji čarobni farmaceutski recept:

-Stvar je prilično jednostavna. Sve je u dobroj organizaciji vremena i redovnom izvršavanju svih obaveza. Sve što bih u toku jednog dana isplanirala, uvek sam i realizovala. Ukoliko tako postavite stvari, biće vremena za provod, druženje i ljubav- poručuje Andrea.

foto: S.U.

Nauka “rodila” ljubav

Tokom školovanja, Kikinđanka je upoznala sugrađanina Nikolu Tepavca, već afimisanog inovatora u oblasti robotike, o kome je Kurir, u više navrata, pisao:

-Spojila nas je nauka, koja je iznedrila ljubav. Značila mi je njegova podrška, a verujem da sam i ja Nikoli bila oslonac- kaže Andrea.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja