SPREMAN

MINISTAR SE SLIKAO ZA MENS HEALTH! SPREMAN ZA POBEDE! Pogledajte kako Siniša Mali vežba kao Spartanac! Otkrio nam je šta mu je cilj i kako će do njega doći! (KURIR TV)

Politika -

Trčanje je za ministra finansija Sinišu Malog način da fokusira misli, idealna rekreacija, ali i nadmetanje sa sopstvenim mogućnostima i njihovo prevazilaženje

Ministar finansija Siniša Mali zacrtao je sebi cilj - da istrči maraton, i uspeo je u tome. U svojoj ispovesti za novi broj magazina Mens Health kaže da aktivno trči dve godine.

- U tom periodu istrčao sam četiri polumaratona - kaže Mali.

Trčanje je za njega način da fokusira misli, idealna rekreacija, ali i nadmetanje sa sopstvenim mogućnostima i njihovo prevazilaženje.

- U novembru sam istrčao svoja prva 42 kilometra u životu, na Atinskom maratonu. Trku sam završio za četiri sata i 58 minuta - ističe ministar.

1 / 8 Foto: Marina Lopičić
foto: Kurir

Na fitnes meniju ministra finansija mnogo je izdržaja, puzanja, čučnjeva i istezanja. Za atinski maraton pripremao se pet meseci, uz jasan nedeljni plan.

- Zbog mnogih obaveza nisam uvek mogao da ga ispunim, ali važno je imati ga - tvrdi ministar. Plan je sledeći: tri puta nedeljno trčanje, jednom vežbanje uz spravu koja elektrodama dubinski stimuliše mišiće i jednom masaža. Za ministra tu je i „ministarska sprava“ - modifikovana daska za surf.

Teško je, ali smatram da sam trbušne mišiće i jezgro ojačao najviše zahvaljujući ovome - kaže bivši gradonačelnik za Mens Health.

Za ovu godinu ima dva plana - da koriguje ishranu i da istrči maraton u Berlinu, u septembru.

- A za 2020. definisali smo da se okušam na Njujorškom maratonu. To je cilj - otkriva ministar.

foto: Marina Lopičić

Sportista odmalena RAZVALJIVAO GIMNASTIKU

Siniša mali je trenirao plivanje, karate, tenis, atletiku... A najbolji je, kako kaže, bio u gimnastici, i to dok je bio u Petoj beogradskoj gimnaziji. - Izlazio sam na gradska takmičenja i tih godina bio sam na vrhuncu svoje fizičke spreme - naglašava Mali.

Pomoć trenera NE ODUSTAJE

Pošto je maraton ozbiljna stvar, ministar je potražio stručnu pomoć od trenera Darka Habuša. - Lični treneri često treba da podstaknu svoje klijente, a ja, naprotiv, imam problem da ga zaustavim. Siniša ima karakter koji mu ne dozvoljava da odustane. On je sam izrazio želju da trči 42 kilometra - govori Habuš.

Kurir.rs/ekipa Kurira Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track