JEDANAESTI PO REDU: Pušten u rad automatizovani putni prelaz kod Malog Zvornika (FOTO)
Foto: T.Ilić

Na pruzi Šabac – Loznica – Brasina

JEDANAESTI PO REDU: Pušten u rad automatizovani putni prelaz kod Malog Zvornika (FOTO)

Srbija -

MALI ZVORNIK - Novi, automatizovani prelaz između Brasine i Malog Zvornika, na pruzi Šabac – Loznica – Brasina, ovih dana je u rad pustila ‘’Infrastruktura železnice Srbije’’.

Prelaz kod Brasine obezbeđen je automatizovanim polubranicima, svetlosnom signalizacijom i znacima vertikalne drumske signalizacije, na ukrštanju pruge sa magistralnim putem Loznica-Mali Zvornik-Ljubovija.

foto: T.Ilić

Ovaj prelaz do sada je bilo obezbeđen samo vertikalnom drumskom signalizacijom, a na tom mestu su se proteklih godina događale i veće nesreće, poslednji put početkom februara 2017. kada je, usred dana, oko podneva teretni voz udario u autobus u kome je povređeno više od 20 osoba.

Kako se navodi iz ‘’Infrastruktura železnice Srbije“ ovo je jedanaesti putni prelaz koji je ona u poslednjih godinu dana automatizovala i postavila branike ili polubranike, kao i savremenu signalno-sigurnosnu opremu, pri čemu je iz sopstvenih sredstava izgradila osam. U toku je automatizacija još tri putna prelaza u Srbiji, a finansira ih’’Infrastruktura železnice Srbije“.

foto: T.Ilić

Od 2010. do 2017. železnica je ukupno automatizovala dvanaest putnih prelaza, deset iz češke donacije i dva iz sopstvenih sredstava, saopštilo je ovo preduzeće.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track