POKRAJINSKA VLADA: Predsednik Mirović sastao se sa ministarkom kulture Republike Slovačke
Foto: Promo

POKRAJINSKA VLADA: Predsednik Mirović sastao se sa ministarkom kulture Republike Slovačke

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa ministarkom kulture Slovačke Republike Ljubicom Lašakovom, sa kojom je razgovarao o dosadašnjoj saradnji i nastavku podrške nacionalnim i kulturnim institucijama Slovaka u Vojvodini.

Na sastanku je bilo reči i o osnivanju Kulturnog centra Slovaka u Novom Sadu i Centra naivne umetnosti u Kovačici, projektima koji će, kako je najavio predsednik Mirović, imati podršku Pokrajinske vlade.

Predsednik Mirović i ministarka Lašakova saglasili su se da su dosadašnji višedecijski odnosi dobar osnov za unapređenje saradnje kroz razmenu i povezivanje studenata i umetnika i realizaciju projekata iz oblasti kulture.

Predsednik Mirović, koji je i predsednik Odbora za obeležavanje stogodišnjice od osnivanja Gimnazije „Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu, najavio je da će Pokrajinska vlada učestvovati u obeležavanju tog velikog jubileja.

U toku razgovora istaknuto je da AP Vojvodina veliku pažnju posvećuje negovanju kulturnog nasleđa i unapređenju informisanja na jezicima nacionalnih manjina koje ovde žive.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Republike Slovačke u Srbiji, Dagmar Repčekova

D.G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track