Najnovije vesti

DNK OTKRIVA KO SU PIROMANI IZ VRANJA: Maskirani napadači Ugrčićima spalili sve! Zapalili im čak 9 kamiona
Foto: Privatna arhiva

tužilaštvo naložilo veštačenje

DNK OTKRIVA KO SU PIROMANI IZ VRANJA: Maskirani napadači Ugrčićima spalili sve! Zapalili im čak 9 kamiona

Srbija

VRANJE - Osnovno javno tužilaštvo u Vranju donelo je naredbu da se izvrše DNK veštačenja nakon izuzimanja tragova prilikom vršenja uviđaja u selu Prevalac kod Vranja gde su nepoznati napadači potpuno uništili preduzeće „5D“porodice Ugrčić, čije je sedište u susednom selu Panevalje.

 

U noći između nedelje i ponedeljka maskirani napadači zapalil su devet kamiona sa tri građevinske mašine, i deo asfaltne i betonske baze pomenutog preduzeća.

 

foto: Privatna arhiva

“U toku je obrada, radi se na predmetu. Obavljen je razgovor sa oštećenima sa radnikom obezbeđenja i prikupljaju se dokazi u pravcu otkrivanja izvršilaca krivičnog dela teško delo protiv opšte sigurnosti”, navode u Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju. Policija preduzima intenzivne mere i radnje na rasvetljavanju ovog događaja.

 

 

Porodica Ugrčić u čijem je vlasništvu preduzeće „5D“ navodi da su napadači došli sa fantomkama vezali stražara, I da ga je jedan držao sa pištoljem, ostala dvojica palili su redom kamion po kamion, razne mašine i na kraju su stigli do dela na kome se nalaze asfaltna i betonska baza.

 

Zapaljeno je devet kamiona sa tri građevinske mašine, deo asfaltne i deo betonske baze. Materijalna šteta iznosi prema procenama iz ovog preduzeća oko pola miliona evra.

 

foto: Privatna arhiva

Vlasnik preduzeća koje od 1992. godine posluje u Panevlju je Dušan Ugrčić rodom iz Hrvatske, iz okoline Knina. Nakon progona Srba iz Hrvatske došli su u Panevlje. Inače firma postoji od šezdesetih godina prošlog veka. Sedamdeset radnika je zaposleno u pomenutoj firmi.

 

(Kurir.rs/T.S.)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...