NOVO BAHAĆENJE U BRUSU: JUTKI bratanac oprostio DUG za  VODU od 226.189 dinara!
Foto: Printscreen

Skandal

NOVO BAHAĆENJE U BRUSU: JUTKI bratanac oprostio DUG za VODU od 226.189 dinara!

Politika -

JKP "Rasina Brus", na čijem je čelu Ivan Jeličić, bratanac Milutina Jeličića, otpisalo je Jutkinoj firmi "Panikop" d. o. o. iz Kobilja dug za vodu od preko dve hiljade evra

Javno komunalno preduzeće "Rasina Brus" otpisalo je firmi "Panikop" d. o. o. Kobilje, koja je u vlasništvu doskorašnjeg predsednika opštine Brus Milutina Jeličića, dug za vodu od čak 226.189 dinara, saznaje Kurir. Na čelu ovog komunalnog preduzeća od sredine 2015. godine je Jutkin bratanac Ivan Jeličić.

Nisu naplaćivali

Posle oko dve godine, ovo komunalno preduzeće, koje je pustilo da firma Milutina Jeličića ne plaća račune za vodu, predložilo je da se toj istoj firmi otpiše dug od oko dve hiljade evra.

Kako pokazuju papiri do kojih je došao Kurir iz JKP "Rasina Brus", na sednici Nadzornog odbora ovog preduzeća, održanoj 19. juna 2017, u vreme kada je Jeličić bio predsednik opštine, predloženo je da se njegovoj firmi obriše dug za vodu, ukoliko je došlo do zastarelosti.

foto: Privatna arhiva

- Rešavanje zahteva: Prihvata se zahtev "Panikop" d. o. o. Kobilje i odobrava otpis duga od 226.189 dinara ukoliko je obuhvaćen zastarelošću - navodi se u papirima sa pomenute sednice NO.

Firma "Panikop" d. o. o. osnovana je 30. juna 1991, njen stoprocentni vlasnik je Milutin Jeličić, a kao direktor bio je upisan Milan Sinđelić, koji je Jeličićev kum. Firma je registrovana u Beogradu, na Vračaru, na istoj adresi gde i Sinđelić ima firmu "Voćarka gold" d. o. o. Firma ima i ogranak u mestu Kobilje, Brus. Bave se proizvodnjom osvežavajućih pića i mineralne vode, i upravo toj firmi, ogranku matične kompanije, JKP u Brusu obrisao je dug za vodu. Prema podacima iz Agencije za privredne registre, u 2015. godini je kao zakonski zastupnik, umesto Milana Sinđelića, upisan Predrag Marjanović i u matičnom preduzeću u Beogradu, i u ogranku firme.

Prenos upravljačkih prava

Milutin Jeličić je, sudeći prema podacima, tek 5. novembra 2018. preneo upravljačka prava na Marjanovića.

- Prenosilac Milutin Jeličić iz Brusa, osnivač privrednog društva Preduzeće za proizvodnju, usluge i promet "Panikop" d. o. o. Beograd, prenosi pravo upravljanja na sticaoca Predraga Marjanovića iz Brusa, da u svoje ime a za račun prenosioca, navedena prava koristi do prestanka javne funkcije (predsednika opštine Brus) prenosioca - navodi se na sajtu APR. Ivan Jeličić nije bio dostupan na broj telefona poznat redakciji, dok Milutin Jeličić nije odgovorio na poziv.

Smenjen zbog skandala Jeličić i dalje dolazi u opštinu

Milutin Jeličić Jutka, kako saznaje Kurir, iako je smenjen sa mesta predsednika opštine i dalje se za mnoge stvari pita u ovoj opštini. Jeličić danima unazad dolazi u zgradu opštine, a 11. aprila je čak prisustvovao sednici opštinskog veća. Jeličić je, podsetimo, smenjen sa funkcije zbog optužbi za seksualno uznemiravanje svoje saradnice Marije Lukić. On je zbog ovog predmeta na sudu.

Kurir.rs/Katarina Blagović/Foto:Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja