ČEPURIN KOD VUČIĆA: Pripreme za predstojeći sastanak s Putinom
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

susret na andrićevom vencu

ČEPURIN KOD VUČIĆA: Pripreme za predstojeći sastanak s Putinom

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Čepurinom razgovarao o svom predstojećem sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Pekingu, tokom održavanja Drugog foruma za medjunarodnu saradnju "Pojas i put" koji se država od 25. do 27. aprila.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Vučić je rekao da mu je čast što će se ponovo sastati sa ruskim predsednikom Putinom navodeći da će to biti njihov šesnaesti sastanak, a drugi ove godine i da će teme razgovora biti bilateralna saradnja u svim oblastima i situacija u regionu.

Vučić je, govoreći o situaciji u regionu, ponovio da je nastavak dijaloga sa Prištinom nemoguć dok ne budu ukinute takse na srpsku robu, navodi se u saopštenju.

Vučić i Čepurin razgovarali su, kako se dodaje, i o aktivnostima za dalje unapredjenje bilateralne saradnje i dogovorenim sastancima srpskih i ruskih zvaničnika, kao i o saradnji u oblasti energetike i planovima za izgradnju gasovoda Turski tok, koji bi omogućio redovno i uredno snabdevanje Srbije gasom.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track