Najnovije vesti

SLUŽBE U PRIPRAVNOSTI: U Novom Sadu nema problema zbog obilnih padavina
Foto: Slađana Stojanović

zasedao štab za vanredne situacije

SLUŽBE U PRIPRAVNOSTI: U Novom Sadu nema problema zbog obilnih padavina

Srbija

Nadležne službe preduzele su potrebne preventivne mere da odgovore na izazove koje nose velike padavine, saopštio je gradski štab za vanredne situacije Grada Novog Sada.

 

Štab je na sednici zaključio da kiša koja je padala prethodnih dana u Novom Sadu nije ostavila veće posledice i da se potoci na teritoriji Novog Sada nisu izlili.

 

Konstatovano je da Grad Novi Sad ima dovoljno neophodne opreme za odbranu od unutrašnjih voda i da su bujični potoci pročišćeni ulaganjem sredstava iz gradskog budžeta u prethodnom periodu.

 

Štab je apelovano da gradjani ne odlažu otpad u potocima i odvodnim kanalima, jer na taj način "ugrožavaju javni sistem odbrane od voda".

 

Usvojen je i Godišnji program aktivnosti na smanjenju rizika od poplava na vodama drugog reda i unutrašnjim vodama sa planiranim sredstvima za 2019, kao i Operativni plan za odbranu od poplava na teritoriji Grada.

 

Usvojen je predlog Izveštaja o radu Gradskog štaba za vanredne situacije za 2018, predlog Plana rada štaba za 2019. godinu, kao i Izveštaj o stanju izvršenih preventivnih i operativnih mera zaštite od poplava na vodama drugog reda u 2018. 

 

(Kurir.rs/Beta)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...