STEFANOVIĆ: Nove elektronske usluge MUP i vozačka na kućnu adresu
Foto: Marina Lopičić

promene

STEFANOVIĆ: Nove elektronske usluge MUP i vozačka na kućnu adresu

Srbija -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović prezentovao je danas nove elektronske servise MUP-a kojima je naveo da će uštediti vreme gradjanima, a pružanje usluga biti brže i efikasnije.

Stefanović je novinarima kazao da je povodom početka turističke sezone, MUP omogućio kamere na 13 graničnih prelaza, a da će uskoro biti i na svim ostalim prelazima.

Stefanović je rekao da svaki prelaz ima dve kamere, jednu za ulaz i drugu za izlaz, kao i da je dostupna svim korisnicima sistema mobilnih telefona Android, IOS i Majkrosoft.

On je kazao da je MUP obezbedio još jednu uslugu, a to je podnošenje zahteva i plaćanje karticom na jednom mestu u policijskoj stanici.

"Na ovaj način imamo pet šaltera u Ljermontovoj u Beogradu", rekao je Stefanović i dodao da je to potreba i na koju su sami gradjani ukazivali.

Stefanović je rekao da će gradjani putem elektronskih obrazaca moći da izvade i uverenje o neosudjivanosti, koje to ministarstvo sprovodi zajedno sa Ministarstvom pravde, kao i da se godišnje izda oko 750.000 tih uverenja.

"Smanjenje pritiska na pisarnice MUP-a i Ministarstva pravde", rekao je Stefanović i da je već u prvom mesecu rada broj zamolnica Ministarstvu pravde smanjen za polovinu.

On je takodje dodao i da je od jula omogućeno i da se na šalterima policijskih stanica izjasne da li žele da im se vozačka dozvola dostavi na kućnu adresu.

"Jedna od vodećih institucija u pružanju elektronskih usluga", ocenio je Stefanović o MUP-u.

Govoreći o zameni pasoša, Stefanović je kazao da je samo u februaru bilo oko 5.500 zahteva svakog dana zbog, kako je istakao, toga što je prošlo deset godina od početka izdavanja biometrijskih pasoša.

"Naši ljudi rade i subotom i nedeljom", rekao je Stefnaović i dodao da iako je bilo primedbi na sistem elektronskog zakazivanja, nijedan gradjanin nije bio vraćen.

On je rekao da se dokumenta izdaju u roku od sedam dana, što je, kako navodi, kraće od zakonskog roka.

"Molim gradjane za razumevanje", rekao je Stefanović povodom povećanog broja zahteva za izdavanjem novih dokumenata.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track