Još jedna uspešna misija:Suzana Perić obradovala decu u Vršcu
Foto: aleksandar putnik

humano

Još jedna uspešna misija:Suzana Perić obradovala decu u Vršcu

Srbija -

Suzana Perić organizovala je u sredu još jednu u nizu kreativnu radionicu "Deca pomažu deci", u saradnji sa školama za decu sa smetnjama u razvoju. Ovoga puta ona se odazvala pozivu gradonačelnice Vršca, Dragane Mitrović, koja je i aktivno učestvovala u dvočasovnom programu, da gostuje u vršačkoj školi "Jelena Varjaški".

foto: aleksandar putnik

Ideja vodilja radionica je - apsolutna inkluzija. Kreatorka i njen kreativni tim koncipiraju radionicu kao druženje sa mališanima kroz koje je njima omogućeno da pokažu ono što je, u njenom poslu i životu, uvek od najvećeg značaja - izraz unutrašnjeg sveta, sopstvene mašte, sopstveni stvaralački nagon. Na jučerašnjoj radionici, koju je svečano otvorio hor vršačke MŠ "Josif Marinski", deca su ukrašavala ramove za slike posebno pravljene za ovu priliku - kombinujući boje i materijale, oblike i razne dodatke, pokazala su da itekako imaju šta da kažu i čime da doprinesu svetu imaginacije koji su odrasli odavno zapostavili, podsećajući nas sve da su igra, mašta i kreativnost univerzalno bogatstvo.

foto: aleksandar putnik

Nakon radionice, i vršačko Narodno pozorište doprinelo je opštem duhu afirmacije stvaralaštva i inventivnosti izvodeći interaktivne skečeve u kojima su mališani rado učestvovali, pevajući i plešući sa glumcima i lutkama, na opšti smeh i, naročito, učeničku radost zbog nadolazećeg raspusta.

foto: aleksandar putnik

Duh zajedništva i stvaralačkog nadahnuća vladali su školom čitavog dana, a mališani su se vezali za svoje goste i izrazili posebnu želju - da se druženje uskoro ponovi.

foto: aleksandar putnik

Suzana Perić planira da nastavi ovaj niz druženja i u drugim gradovima širom Srbije, kako bi na svoj, poseban način doprinela obeležavanju kraja još jedne školske godine i početku letnjih čarolija.

foto: aleksandar putnik

Ljiljana Stanišić, foto Aleksandar Putnik, Branko Kozlina

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track