U SUBOTICI PROSLAVLJEN DAN POLICIJE I SLAVA MINISTARSTVA: Broj rasvetljenih krivičnih dela sa NN počiniocima povećan za 10 odsto, a smanjen ukupan broj krivičnih dela (FOTO)
Foto: N.H.

Nenad Sekulić, načelnik PU Subotica!

U SUBOTICI PROSLAVLJEN DAN POLICIJE I SLAVA MINISTARSTVA: Broj rasvetljenih krivičnih dela sa NN počiniocima povećan za 10 odsto, a smanjen ukupan broj krivičnih dela (FOTO)

Srbija -

Subotica - Tradicionalno, kao i prethodnih godina, danas je u Subotici proslavljen Dan policije, a načelnik PU Subotica Nenad Sekulić je ocenio, da su policijski službenici PU u Subotici, tokom poslednjih godinu dana iskazali izuzetnu profesionalnost i efikasnost u zaštiti građana, na očuvanju povoljnog nivoa stanja bezbednosti.

foto: N.H.

Komandiri policijskih ispostava položili su vence kod spomen ploče policijskim službenicima, koji su svoje živote izgubili časno obavljajući policijski posao, a prisustvovali su pored načelnika PU Nenada Sekulića i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban i načelnik SBO Dragi Vučković.

„Slavu Ministarstva unutrašnjih poslova Svete Trojice i Dan policije obeležavamo i u znak sećanja na 1862. godinu, kada je srpska žandarmerija, 15. juna odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur česme. Danas je prioritet zaštita svih građana, bez obzira na nacionalnu, versku ili drugu pripadnost. Prioritet rada Ministarstva je odlučna borba protiv svih oblika kriminala i korupcije. Lane je smanjen ukupan broj registrovanih krivičnih dela, na području policijske uprave i povećan broj rasvetljenih krivičnih dela sa NN počiniocima, za 10 posto, dok je za 6 posto smanjen ukupan broj prekršaja iz oblasti javnog reda i mira”, istakao je Sekulić.

foto: N.H.

Načelnik PU Subotica Nenad Sekulić je naglasio i uspešne akcije na suzbijanju i otkrivanju lica koja se bave krijumčarenjem i preprodajom svih vrsta droga i naveo da su počinioci procesuirani, a da je zaplenjena i značajna količina narkotika.

U okviru svečanosti, na platou ispred Policijske uprave u Subotici, održana je prezentacija različitih vrsta vozila i oružja, a pripadnici Sektora za vanredne situacije - vatrogasne čete, promovisale su svoje aktivnosti.

Veliki broj mališana je sa velikim zanimanjem razgledao maske, lisice i mnogrobrojne policijske i vatrogasne rekvizite, uz nadgledanje policajaca, sa kojima su se rado i slikali. Penjali su se u vatrogasna vozila, za šta retko imaju priliku, a devojčicu Elenu Družek, njena izjava da želi da bude vatrogasac, učinila je pravom zvezdom na proslavi Dana policije.

foto: N.H.

„Nemamo mnogo prilika da uđemo u vatrogasno vozilo ili maricu. To mi je zanimljivo, a želim da možda jednog dana budem policajac”, rekla je novinarima jedanaestogodišnja Elena. Ukupno 25 policijskih službenika položilo je zakletvu,19 u uniformi i šestoro u civilu. U službu ih je u prethodnoj i ovoj godini primljeno 22-je.

foto: N.H.

Prvi put ove godine je postavljen i ''Info pult'', gde su zainteresovani za prijem u policiju mogli da dobiju informacije o uslovima konkursa za prijem na obuku. Načelnik PU Subotica Nenad Sekulić je istakao da je konkurs u toku, da je u Subotici potrebno 30 policajaca, pa je za toliko novih polaznika i predviđeno konkursom stručno osposobljavanje za policijske poslove, u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track