Perišić: Preispitati zapošljavanja u javnim ustanovama
Foto: Beta

Niš

Perišić: Preispitati zapošljavanja u javnim ustanovama

Srbija -
Poslednjih nekoliko sedmica do mene lično i mojih koalicionih partnera neprekidno stižu informacije o velikom broju novozaposlenih i to isključivo po stranačkoj pripadnosti, rekao gradonačelnik Niša Zoran Perišić

NIŠ - Gradska vlada Niša donela je danas jednoglasno rešenje kojim se direktorima javnih, javno-komunalnih preduzeća i ustanova, čiji je osnivač grad, do usvajanja Izveštaja o radu ovih institucija za 2011. godinu, nalaže da prekinu zapošljavanje na određeno ili neodređeno vreme i angažovanje lica po osnovu ugovora o delu ili privremenih i povremenih poslova.

Rešenjem se nalaže i da direktori preispitaju zapošljavanje lica i sklapanje ugovora od 6. maja do 19. jula ove godine, a do sutra gradonačelniku i Gradskom veću treba da dostave spisak zaposlenih u tom periodu.

"Poslednjih nekoliko sedmica, a posebno unazad nekoliko dana, do mene lično i mojih koalicionih partnera neprekidno stižu informacije o velikom broju novozaposlenih i to isključivo po stranačkoj pripadnosti", rekao je gradonačelnik Zoran Perišić.

Koalicioni ugovor koji smo potpisali, pre svega, predviđa obustavu prijema novih radnika u javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač grad i ja kao gradonačelnik i članovi Gradskog veća moramo se toga držati i pokazati da smo ozbiljni u svojim namerama, naglasio je on.

"Prema informacijama koje imam, poplava stranačkog zapošljavanja desila se u niškom Vodovodu, Narodnom pozorištu, Sigurnoj kuci, Turističkoj organizaciji Niša", rekao je Perišić.

Kao predsedavajući gradskom vladom, Perišić je izdao i preporuku da, počev od danas, bude obustavljeno donošenje odluka o zaduživanjima javnih, javno-komunalnih preduzeća i ustanova, kao i investicionih ulaganja dok za to svoju saglasnost ne da Gradsko veće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track