Vernici otključali sveštenika

Bačko Veliko Selo

Vernici otključali sveštenika

Srbija -
Vernici u Bačkom Petrovom Selu koji nisu prihvatili odluku rimokatoličkog biskupa Janoša Penzeša da iz sela premesti njihovog omiljenog sveštenika Silarda Balčaka i zbog toga stavili katanac na kapiju pred lokalnom crkvom

NOVI SAD - Vernici u Bačkom Petrovom Selu koji nisu prihvatili odluku rimokatoličkog biskupa Janoša Penzeša da iz sela premesti njihovog omiljenog sveštenika Silarda Balčaka i zbog toga stavili katanac na kapiju pred lokalnom crkvom, obustavili su protest, a sveštenik je napustio selo.

Svešteniku je iz Biskupije naloženo da dođe u Suboticu. Istovremeno je član mesnog pastoralnog saveta dobio telefonski poziv u kojem ga je sagovornik pozvao da sa kapije skine katanac što su vernici učunili, piše Mađar so.

Magdolna Ferenc je u ime vernika izjavila da žitelji Bačkog Petrovog Sela nisu želeli da ugroze bezbednost i budućnost svog sveštenika i da su su zato odlučili da skinu katanac sa crkvene kapije.

"Iako smo želeli da ga zadržimo u selu, nismo hteli da otac Silard plati cenu naše privrženosti, zbog čega smo obustavili protest", rekla je Magdolna Ferenc.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track