Pokrajinska vlada: Potpisan dokument o saradnji između AP Vojvodine i Distrikta Štutgart
Foto: Pokrajinska vlada

Pokrajinska vlada: Potpisan dokument o saradnji između AP Vojvodine i Distrikta Štutgart

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik Veća Distrikta Štutgart Volfgang Rajmer, potpisali su danas Izjavu o namerama o saradnji između AP Vojvodine i Distrikta Štutgart.

Potpisnici su se saglasili da će postojeće dobre odnose između AP Vojvodine i Distrikta Štutgart, intenzivirati posebno u oblastima poljoprivrede i obrazovanja, ali i regionalnog i ruralnog razvoja kao i uspostavljanja snažnijeg partnerstva između lokalnih samouprava i razmeni zaposlenih.

  • Cilj nam je da saradnja sa ovim ekonmski najsnažnijim distriktom Baden-Virtemberga bude još konkretnija i praktičnija sa što više rezultata, i da postojeći nivo saradnje unapredimo i podignemo na viši nivo - kazao je predsednik Mirović.

On je podsetio da se nemačke kompanije nalaze pri samom vrhu stranih direktnih investicija u AP Vojvodini i da ukupno u Republici Srbiji zapošljavaju gotovo 60.000 radnika, što pokazuje koliko je značajan nemački privredni doprinos Srbiji.

  • Baden-Virtemberg i Distrikt Štutgart predstavljaju jednu od najrazvijenih oblasti u Evropi. Ova saradnja realizovaće se i intenzivirati u narednih sedam godina i predstavlja izuzetnu šansu za Republiku Srbiju i AP Vojvodinu, za naše razvojne potencijale i mi ćemo tu šansu iskoristiti - istakao je predsednik Mirović.

Ono što je Baden-Virtemberg za SR Nemačku to je AP Vojvodina za Republiku Srbiju“, kazao je predsednik Veća Distrikta Štutgart Volfgang Rajmer danas u Pokrajinskoj vladi i dodao da Nemačka ima izuzetne trgovinske odnose sa Republikom Srbijom koje će unaprediti razmenom iskustava industrijskih i privrednih komora i svih drugih oblasti od zajedničkog interesa naše dve regije.

Distrikt Štutgart je jedan od četiri administrativna distrikta u Baden-Virtembergu, sedište je kompanija poput Daimlera, Poršea, Boša i jedna je od vodećih ekonomskih oblasti u svetu.

Današnjem događaju prisustvovao je i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić.

D.G.

Foto: Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track