NEMAJU ZA CRNE DANE: Za održavanje grobnih mesta u Kraljevu građani duguju više od 300.000 evra
Foto: J.S.

gradsko groblje nudi reprogram duga

NEMAJU ZA CRNE DANE: Za održavanje grobnih mesta u Kraljevu građani duguju više od 300.000 evra

Srbija -

Kraljevačkoj radnoj jedinici „Gradsko groblje“, koja posluje u okviru Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća“, građani za održavanje grobnih mesta duguju 37 miliona dinara, što je više od 300.000 evra duga.

- Ima dosta građana koji zakup ne plaćaju godinama, ali se situacija u međuvremenu malo popravila, jer ljudi postaju odgovorniji. Pre par godina uveli smo i reprogram dugovanja tako da to mnogo znači korisnicima, jer postoji mogućnost umanjenja duga od 30 do 50 odsto, kaže Nikola Đurišić, rukovodilac Radne jedinice “Gradsko groblje”.

foto: Shutterstock, Kurir/J.S.

Po njegovim rečima, ovo preduzeće u Kraljevu ima 11.000 korisnika, od kojih većina zakupljuje po dva grobna mesta, a zakup i održavanje za jedno grobno mesto košta 2 dinara dnevno, odnosno 752,40 dinara godišnje.

Kako na kraljevačkom groblju ne postoji zajednička grobnica u koju bi mogli da se ekshumiraju posmrtni ostaci građana čiji potomci ne plaćaju održavanje grobnih mesta, kao što je to slučaj u velikim gradovima, iz ovog preduzeća apeluju na Kraljevčane da se jave kako bi zajedno pronašli rešenje za izmirenje nagomilanih dugova.

(Kurir.rs/J.S)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track