NOVI TERENI ZA FUDBAL I KOŠARKU U RESNIKU KOD KRAGUJEVCA: Sređena igrališta u jednom od najstarijih sela u Šumadiji!
Foto: Kurir Austrija

akcija

NOVI TERENI ZA FUDBAL I KOŠARKU U RESNIKU KOD KRAGUJEVCA: Sređena igrališta u jednom od najstarijih sela u Šumadiji!

Srbija -

Košarkaško i fudbalsko igralište Osnovne škole u selu Resnik kod Kragujevca sređeno je u 13. po redu akciji pokreta POKS.

Košarkaske table u ovom selu, koje je nedavno proslavilo 300 godina postojanja bile su trule, igrališta zarasla u drveće, šiblje, korov i travu...

- Uslovi za normalno bavljenje sportom školske dece nisu postojali. POKS Kragujevac je do sada organizovao 13 akcija uređivanja zapuštenih parkova, dečijih i školskih igrališta u gradu, prigradskim i seoskim naseljima - kaže Igor Lazaroski iz ovog pokreta.

foto: Kurir Austrija
foto: Kurir Austrija

Njegove kolege Bratislav Vukanović i Sava Rajčić ističu da ovom akcijom žele da skrenu pažnju ”da je potrebno plansko izjednačavanje kvaliteta života u gradu, prigradu i selu”.

foto: Kurir Austrija

- Sela nam polako, ali sigurno umiru.Bez planske pomoći države sela će ostati pusta i zarasla u šumu i korov. Najvažniji zadatak države je hitno oživljavanje sela i podizanje nataliteta ako hoćemo da nam Srbija živi - kaže Predrag Vuković, predsednik pokreta u Resniku.

On je uz Igora Lazaroskog, Bratislava Vukanovića i Savu Rajčića bio organizator ove akcije na kojoj je učestvovalo više desetina aktivista POKS iz Resnika i Kragujevca.

(Kurir.rs / D.A.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track