KIKINĐANI TRČALI ZA SREĆNIJE DETINJSTVO: Održana 30. manifestacija posvećena deci i humanosti (FOTO)
Foto: S.U.

više od 4.500 trkača

KIKINĐANI TRČALI ZA SREĆNIJE DETINJSTVO: Održana 30. manifestacija posvećena deci i humanosti (FOTO)

Srbija -

KIKINDA- Jubilarna 30. “Trka za srećnije detinjstvo”, najmasovnija sportsko-rekreativna manifestacija Crvenog krsta koja promoviše sport, zdrave stilove života i humanost održana je u Kikindi.

foto: S.U.

Više od 4.500 malih i velikih trkača, u čak 27 kategorija, pokazali su svu lepotu ove manifestacije. Ljubomir Miladinović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije, Kikinđanima je čestitao na istrajnosti:

-“Trka za srećnije detinjstvo” jedna je od velikih i značajnih manifestacija Crvenog krsta. Sa Kikindom je nekako ova trka i počela. Na poseban način, Kikinđani svake godine organizuju “Trku za srećnije detinjstvo”. Uverio sam se da ceo grad živi za ovu manifestaciju- priznao je on.

foto: S.U.

Od mama i tata sa bebama u kolicima, predškolaca do učenika osnovnih i srednjih škola, ali i rekreativaca. Svi su duž Svetosavske ulice pružili maksimum, a najbolje su nagradili darodavci. U centru pažnje bilo je šesnaest mama i tata koji su se prošetali sa mališanima u kolicima. Srećne ruke, ovoga puta, bili su Anabela Šanta iz Kikinde i njen sinčić Vuk.

foto: S.U.

Nagrađeni su vikend odmorom na Vršačkom bregu:

-Vuk će za deset dana proslaviti prvi rođendan. Lepši rođendanski poklon nismo mogli da zamislimo. Do pretprošle godine i ja sam učestvovala u “Trci za srećnije detinjstvo”. Ko bi rekao da ću se sad naći u ovoj situaciji. Prvi put u životu nešto sam osvojila- blistala je od sreće Anabela.

foto: S.U.

Promoter ovogodišnje “Trke za srećnije detinjstvo” bio je Milan Lisica, rukometaš lokalnog kluba. On je decu pozvao da budu fizički aktivni i bave se sportom.

(Kurir.rs/S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track