Najnovije vesti

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je premijernom izvođenju mjuzikla „Кosa“
Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je premijernom izvođenju mjuzikla „Кosa“

Srbija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je premijernom izvođenju mjuzikla „Кosa“ reditelja Petera Telihajija u Pozorištu mladih. U čuvenom brodvejskom mjuziklu, čiji je tekst uobličio Robert Lenard, oslanjajući se na kultni film Miloša Formana, učestvuju glumci Pozorišta mladih i Novosadskog pozorišta, kao i studenti glume novosadske Akademije umetnosti. Na sceni muziku uživo izvodi orkestar pod vođstvom Davida Кlema, a koreograf je Peter Кovač Geržon.

foto: Grad Novi Sad

Premijeri su prisustvovali i ambasador SAD u Srbiji NJ.E. Entoni Godfri, kao i holivudski glumac, oskarovac Džon Sevidž, koji je u filmu Miloša Formana tumačio glavnu ulogu. -Možemo biti ponosni na kulturni događaj koji će biti upriličen večeras. Moram da se zahvalim našim prijateljima iz ambasade SAD i da pozdravim veliku filmsku zvezdu Džona Sevidža, velika je čast što je on danas u Novom Sadu. Razgovarali smo o našem gradu kao Evropskoj prestonici kulture, i posebno sam zahvalan gospodinu Godfriju što razume značaj Novog Sada, i u Srbiji i u regionu. Srećan sam što imamo kontinuitet uspešnih projekata u oblasti kulture sa ambasadom SAD. Prethodnih godina realizovano je nekoliko programa, kako bismo približili zajedničku kulturu građanima – naglasio je gradonačelnik Vučević uoči premijere.

foto: Grad Novi Sad

Projekat se realizuje u koprodukciji Pozorišta mladih, Novosadskog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture Novi Sad, a pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih država i Grada Novog Sada. Foto: Grad Novi Sad

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...