ŠETALIŠTE PUNO OSMEHA PRVOG DANA 2020: Po deseti put u Loznici održana humanitarna manifestacija Priđi srcem
Foto: Kurir/T.Ilić

veselo

ŠETALIŠTE PUNO OSMEHA PRVOG DANA 2020: Po deseti put u Loznici održana humanitarna manifestacija Priđi srcem

Srbija -

LOZNICA – Prvog dana 2020. godine Lozničani su se tačno u podne okupili na šetalištu u Cvijićevoj, ispred Vukovog doma kulture, gde je po deseti, jubilarni put, održana humanitarna manifestacija ‘’Priđi srcem’’ u organizaciji Turističke organizacije grada Loznice. Na podnošljivih četiri stepena iznad nule šetalište je bilo prepuno dece sa roditeljima, mladih, ali i nešto starijih sugrađana koje su privukli muzika i šarenilo.

foto: Kurir/T.Ilić

Posetioce su dočekali klovnovi, hodači na štulama, čarobnjak Merlin, živa statua, Limeni čovek, čak nekoliko Deda Mrazeva, sa jednim od njih bila je moguća besplatna vožnja u kočijama, kao i izlagači na ‘’Novogodišnjem bazaru’’. Mališani su uživali u fotografisanju sa Deda Mrazom i ostalim likovima, novogodišnjoj predstavi i trikovima mađioničara, ko je želeo mogao je da jaše i pravog pravcatog ponija, a stariji u nastupu tri lokalna benda koja su svirala popularne domaće i strane rok pesme. Na nekoliko štandova Lozničani su mogli da kupe plastične i sunđeraste crvene nosiće, priveske i zviždaljke po ceni od sto do 200 dinara, a sav novac biće usmeren u humanitrane svrhe.

foto: Kurir/T.Ilić

Sugrađanima je pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić čestitao Novu 2020. i najmlađima, ali i svima ostalima, poželo da svaku narednu manifestaciju ‘’Priđi srcem’’ dočekuju u ‘’još lepšoj Loznici u kojoj će za najmlađe biti dovoljno mesta u vrtićima, učenici i nastavnici biti u dobro opremljeni školama, u kojoj će svršeni srednjoškolci i studenti imati posao, u Loznici u kojoj će najstariji uživati u svojoj penziji’. Jubilarno druženje organizovala je Turistička organizacija grada Loznice čija direktorica Snežana Perić kaže da je potpuno ostvaren cilj da se Lozničanima što više ulepša prvi dan nove godine što potvrđuje ispunjeno šetalište i nasmejana lica posetilaca, naročito dece.

foto: Kurir/T.Ilić

- Osim druženja naša manifestacija i ovoga puta ima humanitarni karakter. Sav prihod od prodaje nove kolekcije suvenira, urađene baš za manifestaciju ‘’Priđi srcem’’, namenjen je u humanitarne svrhe. Svake godine novac dodelimo onome kome je to najneophodnije. Osim toga pripremili smo i bogat zabavni program i drago nam je da je šetalište ovako dobro posećeno – rekla je danas (1.1) ona.

Iz Turističke organizacije grada Loznice najavili su da će na šetalištu sve do Badnjeg dana i završetka ‘’Novogodišnjeg bazara’’ biti priređivani različiti zabavni programi.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track