Najnovije vesti

MILUN (84) OSMISLIO KAKO DA JAVI DEVOJCI DA JE STIGAO NA MESTO SASTANKA: Odzvanjalo celo selo, umalo ubio buduću taštu!
Foto: RINA

PRE NEGO ŠTO SU NASTALI MOBILNI TELEFONI

MILUN (84) OSMISLIO KAKO DA JAVI DEVOJCI DA JE STIGAO NA MESTO SASTANKA: Odzvanjalo celo selo, umalo ubio buduću taštu!

Srbija

ČAČAK – U vreme kad nije bilo običnih, a kamoli mobilnih telefona vrlo teško su se ugovarli sastanci između momaka i devojaka. U prilog tome, najbolje svedoči priča Miluna Tošića (84) iz Mrčajevaca koji je svoju Milicu obaveštavao da je stigao na mesto sastanka tako što je bacao – dinamit!

“Kad bi se negde sreli, dogovaralai bi mesto i vreme sastanka. Ja bih biciklom krenuo ka njenom selu Donja Gorevnica, a u dzepu sam nosio eksploziv. Šifra je bila, da kad čuje eksploziju izađe iz kuće i krene ka bunaru”, priseća se Milun.

Njihov mehanizam dobro je funskcionisao nekoliko meseci, komšijama nije bila sumnjiva buka koja je dva, tri puta sedmično odzvanjala selom zbog Milunovog dinamita, a Milica nije kasnila na sastanke. Međutim, jednom je devojka na mesto sastanka došla ranije, tako da đuvegija nije morao praskom označavati da je stigao.

“Video sam je na tom makadamskom putu, popela se na moju biciklu i zajedno smo otišli u obližnji voćnjak”, kaže ovaj Šumadinac za RINU.

Međutim, ovo ništa ne bi bilo čudno, da za Milicom nije krenula i njena majka želeći da vidi sa kim joj kćerka provodi vreme. U skriveni šljivik skrenuo je zaljubljeni par, a nekoliko metara dalje sakrila se tašta.

“Milica i ja smo tu ašikovali dva sata i posle smo krenuli kućama. Mene je žuljao onaj dinamit u dzepu i pošto sam mislio da među šljivama nema nikoga, bacio sam ga ka obližnjim stablima, gde se krila i moja tašta. Mi smo otišli bicikom, a ona je zbog eksplozije jedva došla sebi i bauljajući stigla do kuće, pet narednih dana ništa nije čula, niti je mogla da jede”, priča Milun.

Po selu je pukla bruka da je Milun umalo iz nehata ubio taštu, ali vrlo brzo su se izmirili, pa se sa Milicom venčao 1959. godine u februaru i za nekoliko dana proslavljaju 61 godinu braka. A upravo zbog tog događaja koji je obeležio njihovu vezu, Milun je uvek bio dobar zet, koji se sve vreme odlično slagao sa taštom.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...