Invalidi prekinuli štrajk glađu

Šumadija DES

Invalidi prekinuli štrajk glađu

Srbija -
Štrajk glađu je privremeno prekinut iako zahtev radnika za isplatom osam minimalnih zarada nije ispunjen, ali su zbog ugroženog zdravlja morali da obustave protest, rekla socijalni radnik u tom preduzeću Milka Milovanović

KRAGUJEVAC - Sedmorica radnika sa invaliditetom preduzeća "Šumadija DES" prekinuli su danas devetnaestodnevni štrajk glađu pošto im je, kao što je obećano, na račune uplaćeno ukupno 100.000 dinara neophodnih za lečenje, izjavila je danas socijalni radnik u tom preduzeću Milka Milovanović.

"Štrajk glađu je privremeno prekinut iako zahtev radnika za isplatom osam minimalnih zarada nije ispunjen, ali su zbog ugroženog zdravlja morali da obustave protest", rekla je Milovanović.

Ona je podsetila da je Skupština preduzeća donela odluku da se radnicima koji su štrajkovali glađu uplati ukupno 100.000 dinara kako bi imali novca da kupe lekove i idu na bolničko lečenje, jer im je zdravlje ugroženo.

Ovo preduzeće koje proizvodi metalnu galanteriju ima 84 zaposlenih, od kojih su dve trećine osobe sa invaliditetom. Kako je kasa preduzeća prazna, direktor Veroljub Bradić ranije je izjavio da su pozajmili 100.000 dinara jer je zdravlje štrajkača glađu drastično pogoršano.

Sedmorica radnika sa invaliditetom štrajk glađu počeli su 10. jula zbog neisplaćenih minimalnih zarada za osam meseci iz ove i iz prethodne dve godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track