DOBRE VESTI ZA KRALJEVČANE: Toplana će proizvoditi električnu energiju i toplu vodu
Foto: Kurir/J.S.

Izmena Statuta

DOBRE VESTI ZA KRALJEVČANE: Toplana će proizvoditi električnu energiju i toplu vodu

Srbija -

Izmenom Statuta Javnog energetskog preduzeća Toplana iz Kraljeva predviđeno je da ovo preduzeće, uz saglasnost odbornika Skupštine grada, dobije još jednu delatnost, pa će osim toplotne, ubuduće proizvoditi i električnu energiju i toplu vodu.

- Trenutno se na Fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu radi temeljna studija izvodljivosti i očekujemo da bude urađena u najkraćem roku. Novi Sad je, recimo, jedan od prvih gradova u Srbiji, čija je toplana počela sa korišćenjem gasa, a osim toplotne, u svom domenu ima i proizvodnju električne energije i tople vode, sa višegodišnjim pozitivnim rezultatima. Verujem da nema razloga da bude drugačije u Kraljevu - kaže Dragan Arsenijević, direktor kraljevačke "Toplane".

Po njegovim rečima, tek posle potvrde izvodljivosti ovog projekta, ovdašnja javnost biće upoznata sa konkretnim informacijama, a za sada je poznato da bi „Toplana“ mogla da preuzme kotlarnicu kraljevačke Opšte bolnice „Studenica“ i u njoj proizvodi toplu vodu za potrebe ove zdravstvene ustanove tokom cele kalendarske godine.

(TEKST I FOTO: Kurir.rs/J. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track