Najnovije vesti

DOBRE VESTI ZA KRALJEVČANE: Toplana će proizvoditi električnu energiju i toplu vodu
Foto: Kurir/J.S.

Izmena Statuta

DOBRE VESTI ZA KRALJEVČANE: Toplana će proizvoditi električnu energiju i toplu vodu

Srbija

Izmenom Statuta Javnog energetskog preduzeća Toplana iz Kraljeva predviđeno je da ovo preduzeće, uz saglasnost odbornika Skupštine grada, dobije još jednu delatnost, pa će osim toplotne, ubuduće proizvoditi i električnu energiju i toplu vodu.

- Trenutno se na Fakultetu za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu radi temeljna studija izvodljivosti i očekujemo da bude urađena u najkraćem roku. Novi Sad je, recimo, jedan od prvih gradova u Srbiji, čija je toplana počela sa korišćenjem gasa, a osim toplotne, u svom domenu ima i proizvodnju električne energije i tople vode, sa višegodišnjim pozitivnim rezultatima. Verujem da nema razloga da bude drugačije u Kraljevu - kaže Dragan Arsenijević, direktor kraljevačke "Toplane".

Po njegovim rečima, tek posle potvrde izvodljivosti ovog projekta, ovdašnja javnost biće upoznata sa konkretnim informacijama, a za sada je poznato da bi „Toplana“ mogla da preuzme kotlarnicu kraljevačke Opšte bolnice „Studenica“ i u njoj proizvodi toplu vodu za potrebe ove zdravstvene ustanove tokom cele kalendarske godine.

(TEKST I FOTO: Kurir.rs/J. S.)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...