NEK POBEDNIK BUDE DETE! Održan skup za podršku dece obolele od raka, baloni simbolično pušteni u nebo! FOTO
Foto: Kurir/T.Ilić

mali junaci

NEK POBEDNIK BUDE DETE! Održan skup za podršku dece obolele od raka, baloni simbolično pušteni u nebo! FOTO

Srbija -

Centralni skup obeležavanja 15. februara - Međunarodnog dana dece obolele od raka, održan je danas ispred Vukovog doma kulture u Loznici.

Manifestacija pod sloganom - “Nek baloni u nebo lete, nek pobednik bude dete!” okupila je veći broj Lozničana, uglavnom roditelja sa decom, koji su došli da podrže Udruženje građana za borbu protiv raka kod dece ‘’Uvek sa decom’’ koje je organizovalo današnji skup.

Prema rečima Lozničanke Ivane Gligorić, devojke koja je pre tri godine uspela da pobedi karcinom butne kosti, Loznica je kada se ona lečila organizovala humanitarnu akciju ‘’Zajedno za Ivanin osmeh’’ i dokazala da je ‘’najhumaniji grad’’, tako da se nije bilo teško opredeliti da povodom 15. februara ove godine baš ovde bude centralni događaj.

1 / 5 Foto: Kurir/T.Ilić

- Meni su mnogo pomogli moj grad i udruženje ‘’Uvek sa decom’’, a sada želim da motivišem druge, i pomognem im koliko mogu. Moja poruka onima koji se bore sa karcinomom je da je pozitivna energija najvažnija i samo pozitivne + misli odvešće nas do uspeha. Danas se ovde sakupljaju dobrovoljni prilozi, a građani su mogli kupiti polovne plišane igračke, koje su doneli Lozničani kao i balone po ceni od sto dinara. Prihod je namenjen deci koja se leče na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije - rekla je ona.

U prigodnom programu učestvovali su mališani iz KUD ‘’Frula’’ iz Lipničkog Šora i klovn Džonika, a tačno u podne svečano su pušteni baloni.

T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track