NA REDU JE SLOVAČKA: Loznički maratonac do sada pretrčao 700 km, prešao Mađarsku, ne zaustavlja se do Moskve
Foto: T.Ilić

podvig

NA REDU JE SLOVAČKA: Loznički maratonac do sada pretrčao 700 km, prešao Mađarsku, ne zaustavlja se do Moskve

Srbija -

LOZNICA – Loznički maratonac i humanitarac Aleksandar Kikanović danas (9.3) je prešao mađarsko-slovačku granicu i narednih nekoliko dana svoj ultramaraton do Moskve nastavlja kroz Slovačku. Do sada je, kako je danas kazao za Kurir, pretrčao oko 700 kilometara, odnosno trećinu od oko 2.300 koliko treba da prevali do Moskve.

foto: T.Ilić

- Idem dalje i za sada je sve dobro. Kroz Slovačku treba da pređem oko 250 kilometara, onda me čeka Poljska. Očekujem da to bude najteža etapa, ali verujem u sebe. Imao sam problema sa nestankom plina na kome kuvamo, grejemo se i zagrevao vodu, ali smo to uspeli danas da rešimo. Mnogo mi znači podrška mog prijatelja, bicikliste Nikole Tomića iz Valjeva, koji paralelno sa mnom vozi bicikl, dodaje mi vodu, koju čokoladicu, hrabri me, razgovara svakoga dana tokom mog trčanja deonice od četrdesetak kilometara. Nadam seda će sve biti dobro i da ću 9. maja biti u Moskvi. Još ako uspem da predam i predsedniku Putinu ikonu Svetog Đorđa, osveštanu na Hilandaru biću najsrećniji čovek na svetu – rekao je danas posle podne Kikanović prilikom javljanja iz Slovačke.

foto: T.Ilić

Raduje ga sve veća podrška zemljaka iz Srbije, ali i dijaspore, a posebno to što mu se javilo mnogo naših koji rade i žive u prestonici Rusije.

- Zemljaci u Moskvi kažu da su presrećnu što se jedan Srbin odlučio na ovako nešto. Već sam pozvan da boravak u glavnom gradu bratske Rusije produžim do kraja maja i budem gost na maratonu naše dece koji će biti održan u Moskvi. Kažu i da nam se sprema doček kad stigneo 9. maja na cilj – kaže loznički maratonac.

foto: T.Ilić

Kao što je i najavio kada je, ispred Crkve vaznesenja Gospodnjeg na Lagatoru, 16. februara krenuo put Crvenog trga, trči svakodnevno osim četvrtka i nedelje kada odmara. Njega prate sugrađanin Zoran Miletić, vozač kampera, u kome boravi kad ne trči, i valjevski biciklista i humanitarac Tomić. Narednih dana predstoji mu trčanje kroz Slovačka, onda treba da prevali kilometre kroz Poljsku, pa Belorusiju iz koje će preći rusku granicu. Inače, on do cilja treba da istrči nešto više od 55 maratona.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track