OPUSTELO KRALJEVO: Na ulici samo ko mora, jedan slučaj sumnje na korona virus
Foto: J.S.

VANREDNO STANJE

OPUSTELO KRALJEVO: Na ulici samo ko mora, jedan slučaj sumnje na korona virus

Srbija -

KRALJEVO - Za razliku od ponedeljka kada je na kraljevačkim ulicama bila gužva, u utorak je centrom grada prolazio samo onaj ko je bio prinuđen da iz nekog razloga izađe iz svojih stanova i kuća.

- Pošao sam samo do banke da podignem novac, nestalo mi je gotovine, a potrebna mi je zbog kupovine namirnica u narednih nekoliko dana. Kao što vidite, nosim zaštitnu masku, a nekoliko sugrađana koje sam usput susreo uopšte ih nemaju, kaže Kraljevčanin Branislav Jovanović.

Kraljevački apotekarti apeluju na građane da se najpre raspitaju, pozovu telefonom, pa tek onda dođu ponovo ako žele da kupe masku, alkohol...

U Kraljevu jedan slučaj sumnje na korona virus

U ponedeljak u poslepodnevnim časovima Zavodu za javno zdravlje u Kraljevu prijavila se pacijentkinja koja je došla iz Italije, ali trenutno živi u Nemačkoj. Ona je epidemiološkoj službi prijavila da je imala više kontakata u Italiji, a zbog kliničke slike koju je imala i broja kontakata koje je imala u Italiji, hospitalizovana je na Infektivnom odeljenju u izolacionoj jedinici kraljevačke Opšte bolnice „Studenica“.

- Ona ima blagu kliničku sliku i nije zdravstveno ugrožena. Uzet joj je bris i poslat u institut Torlak. Očekujemo potvrdu da li se radi o koronavirus, ili se radi o virusu gripa, jer se istovremeno rade obe analize. Ništa nije alarmantno, ona je po dolasku na teritoriju Srbije poštovala preporuku samoizolacije i nije ostvarivala kontakte sa ljudima. Čak i ako bude pozitivna, ona koronavirus, najverovatnije, nije širila dalje. S obzirom na njenu blagu kliničku sliku očekujemo da će, i ako bude pozitivna, najverovatnije biti otpuštena na lečenje u kućnim uslovima u samoizolaciji kako ne bi došlo do zaražavanja medicinskog osoblja, kaže Aleksandar Macan, direktor kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje.

Dr Macan je obavestio kraljevačku javnost da je došlo do promene telefonskih brojeva koji su ovih dana bili aktivni, tako da su novi brojevi telefona na koje se Zavodu za javno zdravlje Kraljevo mogu javiti građani koji imaju ili sumnjaju da imaju simptome korona virusa 064/88-55-176 i 064/88-55-177.

(Kurir.RS/J.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track