VANREDNO U NOVOM SADU: Prevoz po subotnjem redu vožnje, ispraćaj pokojnika isključivo na otvorenom ispred kapele
Foto: Kurir

Shodno aktuelnoj epidemiološkoj situaciji zbog korona virusa

VANREDNO U NOVOM SADU: Prevoz po subotnjem redu vožnje, ispraćaj pokojnika isključivo na otvorenom ispred kapele

Srbija -

Lekari specijalističke poliklinike će, ukoliko je potrebno, neophodne konsultacije davati telefonski svakog radnog dana, u periodu od 8 do 14 časova

NOVI SAD - Shodno aktuelnoj epidemiološkoj situaciji zbog korona virusa, u cilju što bolje zaštite stanovništva i pacijenata u narednom periodu u Poliklinici će se ograničiti rad pojedinih ambulanti.

Lekari specijalističke poliklinike će ukoliko je potrebno, neophodne konsultacije davati telefonski svakog radnog dana, u periodu od 8 do 14 časova.

U novosadskom domu zdravlja su obustavljeni svi preventivni pregledi i skrininzi, a hroničnim bolesnicima je poručeno da ne dolaze u ambulante po terapiju, već da u komunikaciji sa izabranim lekarima dobiju elektronski recept.

PIJACE: Od danas je u Novom Sadu, ograničen rad pijaca, te će raditi do 15 časova. Ograničićen je i ulazak na pijace i izlazak s njih, usmeravajući kupce da prođu pored prostora na kojem će moći da operu ruke pre ulaska u prostor pijace.

U periodu njihovog rada, unutar pijačnog prostora od danas neće moći da bude više od 50 ljudi, tu uključujemo i prodavce i kupce. Šef pijace će, uz pomoć kontrolora na vratima, da kontroliše protok ljudi da bi se održao taj balans.

SAHRANE: Iz JKP "Lisje", koji rukovode u Novom Sadu i okolnim mestima, ispraćaj pokojnika obavljaće se isključivo na otvorenom prostoru, ispred kapele ili na drugom pogodnom otvorenom prostoru u okviru groblja.

Iz ovog preduzeća navode, da obustavljaju usluge prevoza umrlih lica van teritorije Republike Srbije. Takođe, obustavlja se pružanje svih usluga daće i pomena, kao i usluga u ugostiteljskom objektu na Gradskom groblju u Novom Sadu.

Istovremeno, iz Lisja mole sve građane da u kapelu, gde se odaje poslednja pošta pokojnicima, ulaze pojedinačno i napuste prostor neposredno nakon oproštaja sa pokojnikom.

Takođe, mole da u slučaju potrebe u radne prostorije JKP „Lisje“ Novi Sad ulaze pojedinačno, poštuju rastojanje od najmanje jednog metra i pridržavaju se svih odluka i obaveštenja nadležnih organa vezanih za nastalu situaciju.

PREVOZ : Autobusi GSP-a voze po redu vožnje za subotu, a ukidaju se pojedine linije. Svi polasci koji su redu vožnje označeni kao đački se ukinuti su, zbog obustave nastave u školama i na fakultetima.

"Molimo putnike za razumevanje, nadležni u preduzeću pratiće svakodnevno razvoj situacije na terenu kako bi red vožnje mogao da bude usklađen sa novonastalim okolnostima", kažu u GSP-u.

(Kurir.rs/S. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track