STUDENTSKI ŽIVOT U DOBA KORONE: Poslednji studenti napuštaju domove
Foto: Privatna arhiva

privremeno iseljenje

STUDENTSKI ŽIVOT U DOBA KORONE: Poslednji studenti napuštaju domove

Beograd -

Svi studenti korisnici studentskih domova u Beogradu, danas do 18.00 sati napustiće privremeno svoje sobe, s obzirom su da zbog proglašenog vanrednog stanja u celoj Srbiji, usled pandemije korona virusa, zatvoreni fakulteti, baš kao i škole i vrtići!

Direktor Studentskog centra "Beograd" Goran Minić kaže da su studenti ozbiljno shvatili ovu odluku te je po poslednjim podacima do 9.00 jutros ostalo još njih 550 koji bi trebalo da privremeno napuste smeštaj.

- Pre donošenja same odluke u studentskim domovima bilo je oko 1.000 studenata, sada se taj broj smanjio na 550 bez stranih akademaca. Očekujemo da će danas do 18.00 i preostali studenti iz Srbije napustiti smeštaj - rekao je Minić.

Što se tiče studenata koji dolaze iz inostranstva, po preporuci Vlade republike Srbije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, oni će ostati i to u studentskim domovima "Studentski grad" (I i II dom) i "Rifat Burdžević" u kome inače ima pretežno studenata iz Kine i Rusije. Biće im prilagođena ishrana, a oni će biti obavešteni na koji način će moći da koriste restoran u "Studentskom gradu".

- Ukoliko neko od studenata koji dolaze iz Bosne i Hercegovine ili Crne Gore, ima problema sa prevozom, tačnije nema kako tokom današnjeg dana da se vrati kućama, njima će takođe Studentski centar izaći u susret, a oni će nas obavestiti o tome - dodao je direktor Minić.

Kako su još ranije najavili nadležni iz Studentskog centra, ovo privremeno napuštanje soba nije administrativno iseljenje iz studentskog doma, nego "preventivna mera u opštem interesu", kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track